Bistrița este un oraș cu potențial, dar încă nu a ajuns la nivelul la care aspiră. Cum facem din Bistrița un oraș-magnet? Este tema unei conferințe care va avea loc miercuri, 20 octombrie, la Palatul Culturii din municipiu. Aceasta va fi susținută de profesorul Cornel Ban, conferențiar universitar la Copenhagen Business School, specialist în economie politică internațională.

În cadrul seriei de conferințe publice dedicate revitalizării urbane și „dreptului la oraș” inițiate de Centrul Municipal de Cultură „George Coșbuc” vă invităm la conferința domnului Cornel Ban, conferențiar universitar la Copenhagen Business School, reputat specialist în economie politică internațională dar și activ implicat în identificarea politicilor culturale locale legate de revitalizarea urbană și dezvoltarea sustenabilă a orașului Bistrița și județului Bistrița-Năsăud.
Cum facem din Bistrița un oraș-magnet? Orașul-magnet atrage o masă critică de rezidenți noi, vizitatori si investiții. Bistrița are potențialul de a ajunge acolo in următorul deceniu. Ca să înțelegem cum putem atinge acest deziderat trebuie sa ne înțelegem mai bine potențialul orașului si sa citim reflexiv cum au ajuns acolo orașe europene care au devenit orașe-magnet. Prelegerea va pleda pentru adoptarea câtorva direcții de acțiune inedite si practice în acest sens.
Prelegerea va fi urmată de discuții“, au transmis organizatorii.

SPUNE-TI PAREREA