Încălțămintea sport, pentru serviciu sau pentru petrecere – alegerea încălțămintei potrivite nu este ușoară, deoarece diferite tipuri de încălțăminte sunt concepute pentru diferite ocazii. Design, culoare, producător … atunci când cauți o pereche de pantofi cu toc înalt, trebuie să fii atentă și la alte chestiuni decât atunci când alegi încălțămintea pentru alergare. Cu toate acestea, există un lucru care nu se schimbă, indiferent de tipul de pantofi – confortul. În acest articol, ne vom concentra pe acesta.

Moda la înălțimi – pantofi cu toc înalt, platforme și coturne

Majoritatea modelelor de cizme cu toc înalt nu numai că alungesc vizual picioarele, adaugă înălțime, ci atrag și atenția. Tocurile înalte bine alese sunt unul dintre cele mai importante elemente ale stilului de seară, așa că atunci când faci cumpărături, merită să acorzi atenție aspectului și confortului lor. Regula de bază atunci când alegi tocurile înalte este: cu cât ai de gând să petreci mai mult timp în pantofi, cu atât ar trebui să fie mai mic călcâiul. Designul uimitor al pantofilor cu toc înalt înseamnă, de asemenea, o poziție specifică a piciorului și stres pe zona degetelor, ceea ce poate duce la disconfort atunci când este purtat mult timp. Atunci când alegi pantofi cu toc înalt, trebuie să te uiți nu numai la înălțimea călcâiului, ci și locația acestuia – dacă este plasat sub centrul călcâiului, va fi mult mai ușor de luat greutatea piciorului. În cazul tocurilor mici, platformelor și coturnelor, este mult mai confortabil, deoarece piciorul este susținut uniform de talpă.

În fiecare zi și la servici – confort pentru multe ore

Atunci când cumperi încălțăminte pentru servici și pentru uz zilnic, talpa trebuie inspectată mai întâi. Ea va avea grijă de confortul tău. Cu cât talpa este mai subțire, cu atât amortizează mai puțin și cu atât mai acut vei simți denivelările solului. Există un motiv pentru care tipurile populare de încălțăminte, pentru femeile care muncesc, sunt adidașii și tenișii. Talpa lor rezistentă și moale oferă o amortizare excelentă în timpul sarcinilor de zi cu zi. Dacă vrei să mărești confortul, merită să te gândești și la achiziționarea de pantofi sport. Branțurile conturate și tălpile special concepute funcționează bine atât pe banda de alergare, cât și în holul magazinelor.

Pe locuri, fiți gata, start – încălțăminte sport

La prima vedere, poate părea că achiziționarea de pantofi sport nu va diferi prea mult de alegerea pantofilor pentru serviciu. Acest lucru nu este chiar adevărat. Încălțămintea sport a fost proiectată pentru activități ușor diferite de plimbările pe îndelete – deși în acest rol vor funcționa la fel de bine. Confortul în timpul alergării sau al activitatății fizice este legat nu numai de presiunea asupra piciorului, ci și de asigurarea stabilității la înălțimea articulației gleznei. Contuziile nu sunt cu siguranță plăcute, motiv pentru care pantofii sport au întăriri suplimentare în zona gleznei. Atunci când alegi pantofi de acest tip, o soluție bună este să cumperi o pereche de pantofi ceva mai mare. Acest lucru va permite purtarea de șosete mai groase în zilele mai reci și, de asemenea, va îmbunătăți confortul în timpul sportului. Creșterea frecvenței cardiace și creșterea fluxului de sânge prin picioare determină umflarea ușoară a picioarelor, ceea ce poate provoca abraziuni dacă se poartă încălțăminte necorespunzătoare.

SPUNE-TI PAREREA