Din ce în ce mai multe persoane realizează că o afacere pe cont propriu presupune nu doar un efort susținut, dar și un plan de afaceri rezistent. Bistrițenii care au luat calea antreprenoriatului și deci, au angajați de care să țină cont, trebuie să-și cunoască clar obiectivele pe termen mediu și lung.

În afară de un business bine conturat, atâta timp cât deții o afacere fizică, securitatea este cea mai mare grijă a ta. Mai mult decât atât, nevoia de automatizare și de a limita accesul sau de a permite accesul persoanelor în zone prestabilite a dezvoltat nevoia businessurilor de control al accesului.

Sistemele de control acces oferă multe beneficii, mai ales firmele cu peste 30 de angajați unde monitorizarea zilnică este clar o cerință de Securitate. Așadar, iată câteva beneficii importante pe care un sistem de control acces îl poate oferi companiei tale:

  1. Acces limitat

Un sistem care asigură protecție angajaților, cât și a afacerii în sine a devenit în ultimul deceniu indispensabil. Din păcate, prea multe firme apelează la serviciile de pază a unei persoane care chestionează și verifică fiecare necunocut care dorește să intre în firmă. Doar că acest lucru nu este suficient. Deși unii paznici sunt antrenați să facă față oricărui pericol, infractorii îi pot depăși numeric dacă sunt organizați bine. În schimb, cu ajutorul unor cartele de proximitate sau pe baza unui tag accesul în firmă este 100% monitorizat și gestionat. Controlul accesului se face inclusiv pe baza amprentelor, prin citirea retinei sau print-un cod de acces.

Cu toate acestea, la noi în țară cea mai folosită tehnologie de acest tip este cartela de proximitate. Cum funcționează? Pentru a identifica un individ în sistem fiecare cartelă are stocat un număr. Mai mult chiar, în ultima perioadă sunt folosite carduri de proximitate inteligente (contactless smart card).

  1. Rapoarte personalizate

Ține cont că un sistem de control acces complet permite interogarea bazei de date pentru a genera astfel, rapoarte diverse și variate. Acestea pot să fie generate automat și pot fi expediate la diferite adrese de mail (manageri sau CEO).

Dacă te întrebi ce ar putea să conțină, iată câteva idei:

  • Istoricul unui anumit card (de exemplu, ce uși și la ce interval orar au fost declanșate de un anumit card)
  • Istoricul deschiderii unei anumite uși pe o perioadă anume
  • Când și cine sau ce acțiuni au fost derulate la nivelul software-ului de control acces
  • Informații detaliate privind integritatea sistemului (cititoare, HDD-uri atașate la serverul care rulează software-ul de control acces sau controllere etc)
  1. Integrare ușoară

Unul dintre avantajele fundamentale ale unui sistem de control al accesului este posibilitatea de a fi integrat cu alte sisteme de supraveghere. În acest mod, schema de securitate este completă.

Sistemele de supraveghere video au multe avantaje, printre care:

  • Împiedică infracțiuni, de aceea sunt așa de folosite, nu doar de firme, cât și de persoane private care doresc să își țină în siguranță locuința. Simpla prezență a unor camere îi fac pe rău-făcători să dea înapoi, preferând victime sigure și vulnerabile
  • Gestionează înregistrări pe care le poți verifica chiar și după ce au trecut săptămâni bune
  • Multe sisteme de supraveghere performante folosesc tehnologia Smart IR care asigură uniformitatea luminozității, dacă condițiile de lumină sunt scăzute
  • În cazul unui incident intern sau a unei spargeri, o cameră de supraveghere îți va oferi dovezile de care ai nevoie pentru a prinde mai ușor și repede infractorii

 

Așadar, te-am convins că afacerea ta are nevoie de un sistem pentru controlul accesului?

 

Sursă foto: Pexels

 

SPUNE-TI PAREREA