Sursa imagine: New Africa / Shutterstock.com

Pentru a ne putea folosi garderoba în mod eficient, organizarea este esențială. Știi cum să-ți depozitezi corect hainele, astfel încât să ai mereu totul la îndemână și în același timp să nu simți că nu ai cu ce să te îmbraci? Să o facem.

Începeți prin a sorta

Înainte de a începe organizarea propriu-zisă, sortați toate articolele pe care le aveți în dulapul de haine. Acordați o atenție deosebită. Scoateți toate hainele pe care le aveți în dulap, chiar și acelea aflate în cele mai îndepărtate rafturi și sertare. S-ar putea să descoperiți că undeva, în spatele grămezii de haine, se află piese la modă de care ați uitat de mult timp. Apoi, luați fiecare articol și încercați-l. Dacă nu l-ați purtat în ultimul an, probabil că nu mai aveți nevoie de el. Toate grămezile de „articole pentru când o să slăbesc” sau „pentru evenimente neprevăzute” pur și simplu se anulează.

Ce putem face cu lucrurile de care nu mai avem nevoie?

Bineînțeles, nu trebuie să aruncați lucrurile așa, pur și simplu. Gasiti-le o nouă întrebuințare!

  • Vindeți-le. Există mai multe platforme online unde puteți oferi bunurile.
  • Donați-le. Familiei, prietenilor, cunoștințelor. Poate că le va plăcea o piesă și li se va potrivi mai bine decât ție!
  • Folosiți containerele textile care donează hainele unor organizații de caritate.
  • Duceți-vă hainele la un magazin second hand sau planificați un mic bazar la locul de muncă, unde toată lumea poate aduce piese nefolosite.

Curățați-vă dulapul

Nu uitați curățarea nu este același lucru cu sortarea. Odată ce v-ați sortat frumos dulapul, profitați de ocazie și faceți și o curățare completă. În acest fel, hainele dvs. vor avea un miros plăcut și nu vor exista urme de praf în dulap.

Creați un sistem pentru organizarea garderobei

Trebuie să vă ganditi cum veți organiza garderoba, astfel încât după sortarea hainelor sa știți exact unde este locul fiecărui articol. Le puteți clasifica în funcție de ocazie, culoare sau tip de îmbrăcăminte.  Gândiți-vă și la un spațiu destinat gențile de mână. Astfel, vă va fi mai ușor să alegeți.

Economisiți spațiu

Pentru a avea mai mult spațiu în dulapul tău, asigură-te că ești eficient în ceea ce privește organizarea articolelor. Păstrați întotdeauna la indemana lucrurile pe care le purtați în prezent. Cele sezoniere care ocupă cel mai mult spațiu, pot fi plasate în altă parte pentru o vreme – spațiul de sub pat, gențile de călătorie nefolosite sau spațiul de sub canapea pot fi folosite exact pentru acest lucru. Iar dacă doriți să fiți cu adevărat eficient, puneți obiectele voluminoase în saci vidați. Spațiul pe care îl veți câștiga instantaneu este neprețuit.

Sursa de imagine: Kostikova Natalia / Shutterstock.com

Gândiți-vă și la organizatoare

De asemenea, puteți folosi diferite organizatoare și cutii pe care le puteți cumpăra pentru a vă ajuta să vă păstrați dulapul în ordine. În acest fel, nu veți avea lucrurile îngrămădite, ci le veți păstra într-o ordine perfectă. Unde le puteți folosi cel mai des?

  • pentru lenjerie de corp
  • organizator pentru cravate
  • organizator pentru geantă de mână
  • umerașe pentru cravate și curele
  • organizator pentru bijuterii și accesorii mai mici
  • suport pentru eșarfe și șaluri

SPUNE-TI PAREREA