Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, este unul dintre primarii PSD care au venit cu inițativa de a dona banii primiți de la Guvern din fondul de rezervă către Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Acesta a explicat, într-o conferință de presă, că acest gest nu este un act de bravură sau un moft, ci un demers necesar în contextul actual.

„Guvernul acesta, pe care nici nu mai știm cum să îl numim, post Cîțu, luptă în fiecare zi pentru putere, luptă în fiecare zi pentru bani dar uită că puterea este în mâinile oamenilor, care, în prezent, suferă. Și nu sunt puțini cei care suferă, sunt foarte mulți. Mi se pare strigător la cer. L-am văzut zilele trecute pe domnul Raed Arafat spunând că România a apelat la mecanismul european de protecție civilă, solicitând sprijin pentru toate spitalele din România, care se confruntă cu mari probleme. Nu este rău ce a făcut România, dar, în contrabalanță cu sprijinul pe care noi îl solicităm UE, vedem cum, printr-o hotărâre de Guvern, care, din punctul meu de vedere, nu este altceva decât un decont al voturilor pe care domnul Cîțu le-a primit la Congres, s-au făcut praf foarte mulți bani. 1 miliard de lei noi, care înseamnă 10 mii de miliarde lei vechi. Banii s-au dus în teritoriu, la primării, știți cum s-au alocat.
La noi în județ, 73% din sume s-au dus la primăriile PNL. Să știți că acest act de solidaritate al nostru cu Spitalul Județean nu este niciun moft, niciun act de bravură sau că dorim să ieșim în evidență. Știm că Spitalul Județean are mare nevoie de bani, sunt multe necesități și la plata utilităților și la tratamente și alte cheltuieli cu bunuri și servicii. Sprijinul nostru poate nu este suficient, dar este un pas către o unitate medicală care nu deservește doar municipiul Bistrița, ci întreg județul. Sprijinul nostru cred că va fi un prim pas și o motivație și pentru alții să facă la fel, pentru că toate primăriile pot proceda la fel”, a declarat Paul Știr.

Primarul Paul Știr a mai spus că, în înainte de anul 2020, Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost partener al autorităţii locale în campanii de sănătate, de depistare a cancerului de col uterin, cancer de sân, depistare hepatita B şi C, spirometrie pulmonară de care au beneficiat 964 de persoane din comuna Căianu Mic.

SPUNE-TI PAREREA