Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise redevine obligatorie unde incidența este peste 6/1000 de locuitori. În Bistrița-Năsăud, incidența depășește 6/1000 de locuitori în Șintereag, Salva, Rodna, Năsăud, Bistrița, Negrilești, Runcu Salvei, Rebrișoara, Șieu-Odorhei, Nimigea, Lechința.
S-a modificat Ordinul ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, astfel că:
În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este peste 6/1000 de locuitori se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise. Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

SPUNE-TI PAREREA