Denumit în mod uzual „detector de minciuni”, poligraful din dotarea I.P.J. Bistrița-Năsăud așteaptă să fie folosit de un pasionat, de un profesionist, de un ofițer criminalist-psiholog

Ocupaţia de expert poligraf are un obiect de activitate unic în sensul că, atât în sistemul judiciar cât şi în cel extrajudiciar, aceşti experţi sunt singurii care, în prezent, exploatează şi interpretează o categorie de „urme” inaccesibilă celorlalte sisteme cu aceleaşi obiective de verificare şi anume indicii fiziologici semnificativi pentru stabilirea sincerităţii sau nesincerităţii unei persoane, respectiv, pentru depistarea posibilului comportament simulat.

Expertul poligraf folosește cunoştinţe de psihologie, fiziologie, drept, medicină legală, criminalistică, tehnică de calcul, procesarea digitală a semnalelor, combinate într-o disciplină ştiinţifică, fundamentată empiric şi teoretic, exersată timp de peste 115 ani şi validată ştiinţific, având ca finalitate depistarea comportamentului simulat.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud pune la dispoziție aparatul poligraf, iar cei care îndeplinesc condițiile necesare și își doresc să facă parte din familia ”Serviciul Criminalistic” sunt așteptați până la data de 5 octombrie a.c. să-și depună dosarul de înscriere pentru participarea la concurs.

Mai multe detalii aici: https://bn.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/anunt-incadrare-directa-1-ofiter-criminalistica

1 COMENTARIU

  1. Ok, DAR ATUNCI FACETI O LEGE, PRIN CARE NIMENI SA NU POATA REFUZA TESTAREA LA ACEST APARAT , ptr ca daca ” opozabilul ” nu vrea, n-aveti ce-i face ! NU NEAPARAT REFUZUL SAU, POATE FI ASIMILAT CU IDEIA CA EL ESTE ORI NU , IN CULPA CARE SE CERCETEAZA !

SPUNE-TI PAREREA