O focar de pestă porcină africană la porcii domestici a fost confirmată într-o exploatație de pe raza localității Ocnița.
La propunerea DSVSA BN, prefectul judeţului a fost notificat în vederea convocării Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) la data de 29.09.2021, în vederea actualizării și aprobării “Planului de măsuri pentru combaterea şi prevenirea difuzării virusului PPA pe teritoriul județului BN”.

Având în vedere evoluţia şi extinderea galopantă a pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul României, s-a delimitat o zonă de protecție de 3 km în jurul focarului, care la rândul ei trebuie să fie într-o zonă de supraveghere cu o rază 10 km.

Zona de protecție cuprinde localitatea: Ocnița.
Zona de supraveghere: Orosfaia, Comlod, Archiud, Brăteni, Budurleni, Stupini, Viile Tecii, Pinticu, După Deal, Milaș, Hirean, Valea Mare, Fânațe din județul Bistrița-Năsăud și Logig, Lunca, Băița, Frunzeni, Cozma, Socolu de Câmpie, Tonciu, Hodaia, Valea Sasului din județul Mureș.
Din zona afectată fac parte fondurile de vânătoare: FV 30 Teaca (parțial), FV 38 Sânmihai (parțial), FV 31 Albești (parțial), FV 39 Micești (parțial) din jud. Bistrița- Năsăud, FV 23 Breaza (parțial) și FV 24 Lunca (parțial) din jud. Mureș.

SPUNE-TI PAREREA