PSD a depus moțiune de cenzură imediat ce plenul CCR a decis în unanimitate că a fost conflict de constituționalitate la moțiunea USR-PLUS. Astfel, PSD și-a respectat angajamentul enunțat în mod constant, că va depune propria moțiune de cenzură dacă cea depusă de AUR și USR-Plus va avea probleme de constituționalitate. PSD va susține în birourile permanente ca moțiunea sa să ajungă cât mai repede la vot, pentru a trimite acasă tot guvernul Cîțu.
PSD invită toți parlamentarii care vor plecarea Guvernului Cîțu să voteze moțiunea săptămâna viitoare depusă astăzi.
În momentul de față, moțiunea PSD este singura care nu are nicio problemă de legalitate sau constituționalitate. Cine vrea să meargă în continuare cu moțiunea USR-PLUS, după decizia CCR, înseamnă că dorește ca Florin Cîțu să rămână premier: acesta va putea ataca iar la CCR un eventual vot pe această moțiune și are șanse să câștige
După trecerea moțiunii, singura variantă susținută de PSD este cea a alegerilor anticipate. Nu propunem premier, nu susținem un guvern minoritar, nu vom vota niciun guvern propus de PNL și/sau USR.
Ultimele săptămâni ne-au arătat că rămânerea actualei Coaliții la conducerea țării creează mai multă instabilitate politică, economică și socială decât poate crea organizarea alegerilor anticipate.
Alegerile anticipate reprezintă singura variantă care poate genera un guvern stabil și legitim are să asigure buna guvernare a țării.

Comunicat Biroul de Presă al PSD

SPUNE-TI PAREREA