Tibi Ușeriu a reușit să termine cursa Tor de Geants, una dintre cele mai dure curse de trail din lume. După ce a participat de mai multe ori și a abandonat, pe parcurs, a reușit, anul acesta, să ajungă la linia de finiș. L-a întâmpinat fiul său pe care l-a îmbrățișat.
„Finiș Tor de Geants, anul Domnului 2021. Felicitări lui Cornel Buliga (ești un Gigant adevărat!) și tuturor românilor și neromânilor, care au terminat această cursă fantastică. Respect pentru toți cei care aleg să-și ducă proiectele la bun sfârșit, până la capăt.

Am trecut linia de finiș de mână cu fiul meu, David. Imaginea aceasta singulară e suficientă pentru a mai scrie o carte, o continuare a vieții mele nebune. Un lucru e limpede – nu știu ce turnură ar fi luat viața mea dacă în urmă cu 45 de ani tatăl meu ar fi trecut cu mine de mână o linie de finiș. Cu siguranță, altfel ar fi fost totul.

Eu nu am trecut această linie de sosire pentru a desface blestemul de a rata de 3 ori această competiție, de dragul meu sau al gloriei pasagere, povestea aceasta nu e despre campioni și eroi, ci e mult mai profundă. Am terminat această cursă pentru ca fiul meu să câștige premiul cel adevărat: să nu uite niciodată că are un tată care a bătut toți munții pentru a ajunge la el și pentru a-i agăța o medalie de gât.

Mulțumesc marii familii Tasuleasa Social. Mulțumesc ALIAT pentru toată încrederea acordată în ultimii ani. Mulțumesc Via Transilvanica pentru că ne înveți zi de zi că ‘ușor poate oricine’. Sper să alerg tot acest drum de vis cândva curând. Mulțumesc tuturor prietenilor știuți și neștiuți, care au stat alături de minte pe tot parcursul acestei curse fabuloase.

Noapte bună, națiune. Eu acum chiar sting lumina și merg să mă culc. Pe curând“, este mesajul transmis de Tibi.

SPUNE-TI PAREREA