Foto cu caracter ilustrativ

Proiecțiile arată că școala față în față nu va dura mai mult de o lună, maxim două înainte de a trece în online.
Ministerul Educației a anunațat că școlile vor fi cele din urmă închise după ce se va trece de o incindență de 6 la mie în respectivul oraș.

„Cu alte cuvinte, dacă într-o zi de vineri vom avea 5,99 la mie, toată săptămâna viitoare școlile vor fi cu prezență fizică, chiar dacă luni, marți, miercuri se ajunge la 6,01 sau 6,05 la mie. Sunt praguri stabilite și asumate de autoritățile române – INSP, Ministerul Sănătății, CNSU”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Cercetătorul Octavian Jurma a făcut o simulare plecând de la datele actuale pentru a vedea când va fi depășită incidența de 6 la mie în fiecare județ.

mediei incidentei din ultimele 3 zile si a ratei de crestere de saptamana trecuta*.

În municipiile reședință de județ, incidența este de obicei cu 10-25% mai mare decât media din județ.

Renuntarea la scenariile din februarie și ridicarea pragului de la 1 la 6 la mie garantează că școlile vor rămâne un catalizator al infecțiilor până când pandemia va fi de 6x mai intensa decat în valul 3.

Incidența este calculată standard, similar incidenței la 100,000 în Europa. Predicția este optimista și precizia scade rapid după a 2-a săptămână. După săptămâna 4 prognoza devine doar o speculație , care însă ne dă o idee asupra ordinului de marime6 la care poate duce creșterea curentă fără măsuri sau atingerea pragului minim de imunizare de turma”, arată cercetătorul.

EXPLICAȚIE. În „căsuțele” cu negru este reprezentat momentul în care gradul de infectare depășește 6 la mie, iar școlile se vor închide.

În tabel este vorba de incidența pe județe. Închiderea școlilor se va face în funcție de rata de infectare din oraș.
În unele orașe închiderea școlilor s-ar putea face chiar mai devreme.

SPUNE-TI PAREREA