Heliportul construi pe terasa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost inaugurat vineri seara, în prezența mai multor oficialități din Bistrița-Năsăud și a secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Raed Arafat a venit la Bistrița la invitația președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și a vizitat inclusiv noua Unitate de Primire Urgențe care este în ultimele faze de renovare.

Cu siguranta aceasta investitie va duce la salvarea mai multor vieti, mai ales ca heliportul este autorizat si pentru conditii de noapte.
Totodata, am avut ocazia sa vizitez si noul upu aflat in ultimele faze de extindere si modernizare urmand a fi descis pana la sfarsitul acestui an.
Felicitari conducerii spitalului si a Consiliului Judetean pentru implicare si pentru dezvoltarea infrastructurii sistemului medical de urgenta!“, a transmis Raed Arafat pe pagina sa de facebook.

„Este un moment de mare bucurie. Este un proiect care va sprijini lupta cadrelor medicale pentru salvarea de vieți. Este funcțional de aproximativ două săptămâni, au fost câteva misiuni, inclusiv una de noapte. Le mulțumesc tuturor celor implicați, îmi doresc ca acest heliport să-și aducă aportul la salvarea cât mai multor vieți. Chiar dacă la început nu îmi venea să cred, heliportul nu este folosit doar pentru a duce pacienți spre alte spitale, va fi folosit și pentru aducerea unor pacienți la specialiștii din SJU Bistrița. Mult succes tuturor celor care lucrează aici. Domnul Raed Arafat ne-a fost alături în toată această procedură, inclusiv în încrengăturile birocratice ale României, pentru că am întâlnit și un paradox: acest heliport s-a făcut în aproximativ șapte luni și s-a autorizat în vreo nouă. Viitoarea UPU va fi gata într-o lună – o lună și jumătate și va fi una dintre cele mai moderne din țară. Până la finalul anului finalizăm lucrările la secția externă de pe str. Alba Iulia, până la începutul anului viitor la cea de pe str. Ghinzii. S-au terminat procesele cu licitația pentru a elibera toată curtea din spate, unde vrem să construim noua aripă a spitalului, iar SJU Bistrița va fi, fără nici cea mai mică rezervă, pe locul 1 în rândul spitalelor județene de urgență din România“, a a declarat, cu această ocazie,președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

La inaugurare a luat parte și prefectul Stelian Dolha, împreună cu subprefecții Lorand Toth și Decsei Atilla-Lehel.

„Reducerea timpilor de intervenție cu zeci de minute și chiar ore pentru bolnavii aflați în stare critică, dar și un circuit medical care să poată transfera pacienții cu suferințe minime cauzate de transport, poate însemna diferența dintre viață și moarte.
Zi și noapte acest heliport va asigura un circuit al speranței, al vieții care triumfă, pentru bolnavi, pentru familiile lor dar și pentru halatele albe care duc o luptă asiduă pentru fiecare pacient.
Așa că, fiecare ban public alocat în această luptă pentru viață este o investiție care rodește, o investiție neprețuită. Îi felicit pe cei care au făcut acest lucru și urez mult succes personalului în activitățile de salvare a vieților omenești“, a declarat prefectul Stelian Dolha.

Heliportul a primit acreditarea în ziua de 17 august 2021 și, imediat după aceea a avut primele misiuni. Joi, 02.09.2021, pe heliport s-a desfășurat inclusiv o misiune de noapte.

(VIDEO) Prima misiune de noapte pe heliportul din Bistrița. Ce probleme au apărut

SPUNE-TI PAREREA