Anumite materiale textile călduroase, aşa cum este fleece, necesita o atenţie deosebită atunci când trebuie curăţate sau spălate, pentru a avea un aspect îngrijit şi de calitate pentru o perioadă mai lungă de timp. Prin urmare, dacă îţi doreşti să ai grijă de lucrurile tale din această ţesătură, trebuie să înveţi cum să le îngrijeşti şi să le speli cu ajutorul mașinii de spălat.
Recomandări privind spălarea în maşină a articolelor din fleace.

Articolele din fleace sunt de obicei foarte călduroase şi sunt reprezentate de paturi, hanorace sau alte articole de îmbrăcăminte ce sunt de obicei purtate în sezonul rece. Şi chiar dacă spălarea acestora în maşina de spălat nu este o practică interzisă, trebuie totuşi să ţii cont de câteva reguli şi sfaturi simple:

când selectezi temperatura de spălare, asigură-te că nu vei depăşi 40 grade Celsius. Totuşi, este recomandat să te opreşti la programele de 30 de grade, căci doar aşa vei avea garanţia că materialul din fleece călduros nu îşi va pierde densitatea sau proprietăţile termice pentru care este atât de cunoscut.

  • aceste materiale textile rezistente sunt ţesături sintetică, aşadar nu uita să selectezi modul şi programul corespunzător
  • este recomandată utilizarea unor solvenţi speciali din magazine, special pentru aceste materiale, căci în acest fel vei menţine materialul intact.
  • dacă este vorba despre materiale vestimentare cu nasturi sau fermoare, nu uita să le închizi înainte de a da drumul programului de spălat

Fleace este o ţesătură delicată şi înainte de a spăla, este important să se aleagă cu grijă numărul de rotaţii al programului maşinii de spălat ori, dacă alegi să speli manual, evita să răsuceşti foarte mult ţesătură.

Ce produse sunt recomandate pentru spălarea acestui material?

când vei căuta un detergent pentru spălarea fleece-ului, este recomandat să alegi unul sub formă lichidă, deoarece acela sub formă de pulbere este prea agresiv pentru ţesătură şi, în plus, nici nu va curăţa foarte bine. Iar dacă vei ţine cont şi de faptul că hainele sau paturile din fleece sunt mereu în contact cu pielea, vei avea un motiv în plus pentru a renunţa la detergentul pulbere.

De asemenea, este recomandat ca, în cazul acestui material, să utilizezi mereu balsam de rufe, deoarece acesta are rolul de a menţine moliciunea şi structura intactă a materialului. Iar un balsam de rufe este excelent pentru eliminarea electricităţii statice.

Nu uita, atunci când speli articole din acest material, renunţa pentru totdeauna la înălbitorii cu clor şi alţi detergenţi agresivi.

Sursa de imagine:
New Africa / Shutterstock.com

 

SPUNE-TI PAREREA