Pardoselile din piatră sunt frumoase, rezistente și extrem de durabile – și pot fi folosite în aproape orice cameră din casă. De fapt, acesta este unul dintre singurele materiale pentru pardoseli (în afară de beton) care pot fi utilizate atât la interior, cât și la exterior. Dacă vă gândiți să faceți o investiție în pardoseli de piatră pentru casa dvs., aceste argumente pro și contra vă pot ajuta să vă ghidați procesul decizional.

Avantaje ale pardoselilor din piatră

Piatra are o durabilitate mare

Din această cauză, cele mai vechi structuri construite de oameni care sunt încă în picioare sunt făcute din piatră – este un material incredibil de puternic și rezistent. Dacă proiectați o casă în care sperați să trăiți mulți ani, podelele din piatră sunt o alegere solidă. În comparație cu pardoselile din lemn, care în cele din urmă vor necesita refacere, și pardoselile din alte materiale care vor trebui înlocuite după un timp, pardoselile din piatră necesită foarte puțină întreținere.

Piatra utilizată în interior și la exterior creează continuitate

Dacă doriți continuitate interior-exterior, utilizarea aceleiași tip de piatră în casă ca cea din curte este o modalitate excelentă de a conecta cele două spații. Mai ales atunci când piatra este asociată cu tamplarie pvc Salamander și uși glisante din sticlă, sau chiar cu un perete rabatabil, efectul este uimitor.

Piatra este rece în mod natural pe timp călduros

Dacă clima în zona în care locuiți este caldă sau temperată, veți aprecia capacitatea naturală a pietrei de a rămâne rece, chiar și atunci când temperaturile exterioare cresc. Pășirea desculț peste un prag de piatră vara este un sentiment complet satisfăcător.

Dușumelele din piatră funcționează bine cu sistemele de căldură în pardoseală

Dacă iernile sunt reci acolo unde locuiți, căldura amenajată sub pardoselele din piatră este un mod luxos și eficient din punct de vedere energetic, de a vă încălzi casa. Piatra conduce bine căldura, făcându-o o alegere de top pentru sistemele de căldură de acest tip.

Pardoselile din piatră ajută la menținerea alergenilor la distanță

Dacă un membru al familiei suferă de alergii, podelele din piatră vă pot ajuta în eforturile dvs. de a menține praful și alergenii în afara casei. Suprafața dură, neporoasă, nu dă alergenilor locuri de ascuns, făcând curățarea mai eficientă. Chiar și piatra poroasă, precum marmura, nu are atât de mulți pori în comparație cu materiale precum lemnul, pluta sau covoarele.

Păreri contra pardoselilor din piatră

Piatra este scumpă

Nu se poate ocoli acest adevăr- piatra este scumpă. Alegerea pietrei care este exploatată la nivel local este o modalitate de a reduce costurile, deoarece transportul mărește semnificativ prețul, dar chiar și o pardoseală de piatră făcută cu materiale locale costă mult mai mult decât alte opțiuni, cum ar fi lemnul.

Podelele din piatră pot fi reci

Dacă clima dvs. este mai rece și nu aveți instalată căldură sub acele podele de piatră, se pot simți destul de reci iarna. Puteți, bineînțeles, să le acoperiți cu covoare, dar toate zonele expuse ale podelei se vor simți reci mai ales dacă mergeți cu picioarele goale.

Piatra umedă poate fi alunecoasă

Finisajul mat pot face ca piatra să fie mai puțin alunecoasă – adresați-vă distribuitorului de piatră pentru sfaturi cu privire la cele mai bune metode de aplicare. Dar chiar și cu ajutorul unui finisaj mat, care este mai puțin alunecos, piatra poate deveni destul de periculoasă atunci când se udă. Dacă utilizați pardoseli din piatră în baie sau în alte zone în care apa poate stropi podeaua, asigurați-vă că utilizați covorașe antiderapante.

Piatra poate face căderile mai periculoase

Copiii activi și persoanele în vârstă cu oase mai fragile sunt grupe mai expuse riscului căderilor potențial dăunătoare pe podelele de piatră.

Atenție la umiditate

Pardoselile din piatră sunt sensibile la umiditate dacă nu sunt sigilate corespunzător atât pe suprafețele exterioare cât și dedesubt, ceea ce poate duce la creșterea mucegaiului sau la formarea igrasiei.

SPUNE-TI PAREREA