Biserica Evanghelică, complexul Sugălete, Casa Argintarului, Palatul Culturii sunt câteva dintre clădirile emblematice ale Bistriței, modelate în lut de către elevi de la Liceul de Arte „Corneliu Baba“ din Bistrița, în cadrul unei tabere care s-a desfășurat săptămâna trecută. Tabăra se desfășoară anual și, în fiecare an, are o altă tematică. Anul acesta a fost modelajul. De regulă, în tabără vin și elevi din Republica Moldova, dar, de data aceasta, cu elevii de peste Prut s-a interacționat doar online.

Elevii vin cu drag din vacanță pentru a lucra și pentru a socializa. Lucrările lor sunt excepțional realizate și urmează să fie puse în valoare în cadrul unei expoziții.

Aceștia au fost îndrumați de către profesorul Adrian Puțura.

Elevii au învățat să modeleze o machetă a unei clădiri istorice. Au venit din plăcere, să lucreze, să evolueze. Le place să modeleze: unii au învățat, alții știau deja. Ei și-au ales tema, ideea. Am vrut să facem o paralelă între a modela cu mâinile și a reprezenta 3D, la o imprimantă. Am vrut să facem o comparație între ce poate face o mașină perfect și noi. Cu siguranță, diferența este că lucrările acestea au simțul artistic. E altfel… e sensibilitatea, e starea, e emoția pe care au investit-o în lucrări“, a explicat profesorul.

Imprimanta 3D pe care o deține liceul este de un real ajutor elevilor care pot să își reprezinte proiectele de design interior, de arhitectură, personaje etc.

Formarea elevilor nu este doar artistică: ei vor învăța și cum să își vândă munca, în cadrul unui curs de antreprenoriar care va avea loc în 25 august. De asemenea, în data de 10 septembrie, lucrările lor vor putea fi văzute în cadrul unei expoziții cu vânzare la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

 

SPUNE-TI PAREREA