Sărbătoarea religioasă Adormirea Maicii Domnului a adunat mii de credincioși la mănăstirile din țară, pentru acest prilej, considerat una dintre cele mai mari sărbători creștine de peste an.
Pelerinajele s-au desfășurat, peste tot, fără niciun fel de restricții. Credincioșilor li s-a recomandat, totuși, să se vaccineze, să poarte masca și să păstreze dinstanța, dar acest lucruri au fost opționale.
Mii de oameni din țară, dar și din Bistrița-Năsăud, s-au adunat, în special, la Mănăstirea Nicula, unde Icoana Făcătoare de Minuni a fost scoasă în procesiune pe altarul de vară al așezământului monahal.
De la ora 22:00, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpresfințitul Părinte Andrei, în sobor de preoți și diaconi, a oficiat Prohodul Maicii Domnului.
La Mănăstirea Dobric din Bistrița-Năsăud, a oficiat slujba Părintele Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.
Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria, deşi mărturii despre existenţa ei nu avem decât începând din secolul al V-lea, când cultul Maicii Domnului începe să se dezvolte foarte mult, mai ales după Sinodul IV Ecumenic, care a hotărât că Maica Domnului este Născătoare de Dumnezeu, cultul ei cunoscând de atunci o foarte mare dezvoltare.
Locul de origine al sărbătorii este probabil Ierusalim, Oraşul Sfânt, unde se păstrează până astăzi, în apropierea Grădinii Ghetsimani, mormântul Maicii Domnului şi biserica zidită pe acest mormânt. În spatele mormântului Maicii Domnului din această biserică este pusă la închinare pentru pelerini icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, cunoscută sub numele de Ierusalimitissa.
Ne miram de ce nu scade pandemia deloc… ! Parca a inebunit lumea !