Bike Park-ul din zona Cocoș a fost inagurat vineri, de către primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc. Acolo sunt așteptați toți iubitorii turelor cu bicicleta și soluția este menită să salveze eșecul vestitei pârtii.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 20.00, sunt disponibile două trasee de coborâre după urcarea cu telescaunul: family – distanţă 2800 m, grad de dificultate uşor/mediu, și downhill – distanţă 1700 m, pentru concurs de ciclism coborâre, grad de dificultate ridicat, cu săritori, strat de pietre „rockgarden” și off-camber.
„Lucrările de amenajare au fost în mare parte meritul bikerilor bistrițeni, coordonați de Angelo Bude, care, alături de personalul Direcției Educație-Turism din subordinea municipalității, au făcut o muncă demnă de toată lauda. Acest obiectiv răspunde cererilor unui număr mare de bicicliști pasionați, dar e și menit să mai salveze din eșecul pârtiei de schi, investiție a fostei administrații pentru care încă plătesc toți cetățenii.
În 27 august, aici va debuta o competiție de nivel național, dar cu participare internațională, iar anul viitor vom extinde aceste trasee, care vor intra într-un circuit competițional al federației de profil“, a transmis primatul Ioan Turc.

 

Tot din 13 august s-a redeschis și parcul de avetură, aflat imediata apropiere a celor două trasee de coborâre.
Participanţii la activităţile de agrement pot urca cu telescaunul, care este prevăzut cu suporţi pentru transportul bicicletelor.
Orarul funcționare în zilele de deschidere:
⚪️ vineri (13.08.2021): 15:00 – 20:00
⚪️ sâmbătă – duminică (14-15.08.2021): 10:00 – 20:00

Orarul de funcționare general:
🟢 vineri – sâmbătă – duminică: 10:00 – 20:00

Tarifele pentru transportul cu telescaunul sunt următoarele:
– tur complet cu telescaunul (urcare și coborâre) – 15 lei / persoană și 10 lei pentru copii, elevi, studenți
– urcare cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă – 15 lei / persoană / urcare și 10 lei pentru copii, elevi, studenți
– 5 urcări cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă – 50 lei / persoană și 40 lei pentru copii, elevi, studenți
– abonament pentru o zi – număr nelimitat de urcări cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă, acces 2 ore în Aventura Park – 70 lei / persoană și 50 lei pentru copii, elevi, studenți
– acces 2 ore în Aventura Park – 30 lei / persoană și 20 lei pentru copii, elevi, studenți.

SPUNE-TI PAREREA