Deputatul PSD, Daniel Suciu, l-a criticat pe Florin Cîțu, după ce acesta a susținut că veniturile românilor au crescut, dar a declarat că nu știe cât costă o pâine.
„La “pușcherie” nu se dă pâine, asta a învățat Cîțu prin America. Iar dacă nu dă românilor pâine, guvernarea ne dă circ și scumpiri. Mari de tot! Cîțule, nu știu ce fumezi, dar știu niște milioane de români ce te-ar mânca pe pită!
Cîțule, ai dreptate, pâinea e pentru sărăntoci, nu pentru intoxicated și sofisticați ca și tine. Apropo, știi de ce s-a scumpit? Ca să o faci, trebuie să folosești gaz, pe care guvernarea ta l-a scumpit cu vreo 26%. Dacă nu folosești gaz, folosești curent electric, care și ăsta s-a scumpit cu vreo 20 și ceva la sută. Și ca să o duci pe masa sărăntocilor de care ție nu îți pasă, trebuie să o transporți și motorina este aproape 6 lei. Totuși, guvernarea asta face ceva bun pentru oameni? Și mai am o întrebare: acolo la Guvern sau acolo la tine în biroul de la Palatul Victoria, totuși, ce fumezi de le vezi toate roz?“, a spus Daniel Suciu
Lucrurile nu trebuie luate in băşcălie. Faptul că în urmă cu 20 de ani premierul Florin Cîțu a fost încarcerat două zile în SUA pentru că a condus sub influența alcoolului, reprezintă o faptă penală, chiar dacă niste lingăi in frunte cu Rareș Bogdan încearcă să atenueze gravitatea faptei sustinând ca ar fi vorba de o contravenție. După opinia specialistilor în drept fapta săvârșită de Florin Cîțu pe în data de 3 decembrie 2000, reprezintă o infracțiune, fiind vorba despre conducerea unui vehicul de o persoană aflată fie sub influența alcoolului, fie a vreunui drog, fie având o concentrație alcoolică de 0,08% sau mai mult. In conformitate cu legea din SUA , poliția oprește o mașină aflată în circulație, pentru nerespectarea unor reguli, cum ar fi un far stins, o nesemnalizare, etc. În cazul opririi, se interoghează dacă s-a consumat alcool sau vreo altă substanță. În mod normal, un ofițer de poliție reține persoana respectivă, pe o perioadă de 48 de ore, până se fixează un termen în fața unui judecător, pentru a se decide următorul pas. In cazul lui Cîțu care a recunoscut vinovăția , judecătorul a decis CONDAMNAREA la două zile de închisoare, care s-au compensat cu timpul de 48 de ore în care a fost reținut de politie, precum și plata unei amenzi de 1000 de dolari.