O competiție off-road a avut loc duminică, 8 august, în comuna Spermezeu din Bistrița-Năsăud. Aproximativ 1000 de participanți au luat parte la spectacolul de turat motoare pe dealuri, pe teren accidentat. Aparent, competiția a avut loc fără nicio restricție, în timp ce la alte evenimente cu public se solicită vaccin ori test negativ. Până la această oră, Instituția Prefectului încă nu a dat lămuriri cu privire la regulile de desfășurare a acestui eveniment.

UPDATE:
„În ce privește concursul Off-road la Spermezeu, Instituția Prefectului a primit o informare din partea organizatorilor cu privire la intenția de organizare a acestui eveniment în perioada 07-08 august a.c.
Referitor la incidentul de natura ordinii publice care a avut loc în timpul evenimentului, în data de 8 august, forțele de ordine au identificat 22 de persoane implicate, care vor fi sancționate conform legii.
Referitor la organizarea evenimentului propriu-zis și la modul de desfășurare al acestuia, transmitem faptul că acest tip de eveniment nu se supune avizării de către Instituția Prefectului, în general astfel de evenimente trebuie avizate de către primăria de pe raza UAT-ului pe care evenimentul are loc.
Conform datelor Inspectoratului de Poliție Județean, s-a estimat participarea unui număr de 1500-1700 de persoane la concursul Off-Road. Organizatorii oricărui eveniment sunt obligați să cunoască legislația în vigoare și să se asigure că respectă normele de protecție sanitară, îndeosebi cele impuse de legea care prelungește starea de alertă impusă de pandemia cauzată de Noul Coronavirus. Direcția de Sănătate Publică va efectua o anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate normele impuse din acest punct de vedere și va acționa în consecință“, este răspunsul transmis de către Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Pe de altă parte, competiția s-a încheiat și cu un scandal, fiidn nevoie de intervenția poliției. Se pare că unii participanți au fost nemulțumiți de rezultatele concursului și au făcut acuzații de „blat“. Spiritele s-au încins și organizatorul, primarul comunei, a trebuit să părăsească locația.

„Pe raza localității Spermezeu s-a desfășurat o competiție de Off-Road. Mai multe persoane din localitatea Parva, cu vârstele cuprinse între 23 și 40 de ani, participanți la competiție, pe fondul consumului de alcool au provocat și participat la un scandal. Polițiștii care erau prezenți la eveniment au intervenit imediat, au aplanat conflictul și au identificat persoanele implicate. Urmează aplicarea de sancțiuni contravenționale cât și identificarea altor persoane implicate in eveniment”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție, pentru InfoBistrița.ro care a dat mai multe detalii despre acest incident.

„Bună dragilor!
Exceptând mici incidente a fost o zi magnifică ieri la Spermezeu!
Cred că nimeni si nimic nu poate ,,umbri” ziua de 8 august 2021 din comuna noastră!
Vă multumesc din suflet tuturor celor care ati ajutat la crearea acestui eveniment, multumesc dragi colegi, multumesc Ion Vlad, Sami, Narcis si celor care ati fost la statiile de comunicare si benzi.
Vă îmbrățișez cu drag!“, este mesajul transmis astăzi, pe facebook, de către primarul Sorin Hognogi.

1 COMENTARIU

  1. LA ANUL DE 8 AUGUST PRIMARIA SPERMEZEU SA INTERZICA PE CEI DIN PARVA SA NU MAI PARTICIPE LA ACCEST CONCURS .SINT SI IN PARVA DEALURI SI MUNTI UNDEA ASI POT INCERCA MOTOARELE SI INDEMANAREA

SPUNE-TI PAREREA