În jur de 1000 de spectatori și participanți au luat parte, în perioada 07-08 august, la concursul Off-Road Spermezeu, organizat de primarul comunei, Sorin Hognogi. Pe lângă faptul că evenimentul s-a terminat cu un scandal în toată regula, la care au intervenit polițiștii, există dubii cu privire la respectarea normelor sanitare. În timp ce organizatorii de evenimente private au avut de tras, anul acesta, din cauza restricțiilor, și toate evenimentele cu public au necesitat controale serioase privind vaccinul și testarea pentru Covid-19, unii au fentat sistemul.
Evenimentul din Spermezeu nu a avut nevoie de prea multe filtre de supraveghere, fiind avizat chiar de căter organziator, adică Primăria Spermezeu. Deși Instituția Prefectului s-a opus organizării mai multor evenimente, anul acesta, nu a avut nimic de obiectat în privința competiției de la Spermezeu. După ce instituției i s-a cerut o poziție oficială, în acest caz, a transmis un răspuns, precizând că DSP-ul va efectua o anchetă.

„Referitor la organizarea evenimentului propriu-zis și la modul de desfășurare al acestuia, transmitem faptul că acest tip de eveniment nu se supune avizării de către Instituția Prefectului, în general astfel de evenimente trebuie avizate de către primăria de pe raza UAT-ului pe care evenimentul are loc.
Conform datelor Inspectoratului de Poliție Județean, s-a estimat participarea unui număr de 1500-1700 de persoane la concursul Off-Road. Organizatorii oricărui eveniment sunt obligați să cunoască legislația în vigoare și să se asigure că respectă normele de protecție sanitară, îndeosebi cele impuse de legea care prelungește starea de alertă impusă de pandemia cauzată de Noul Coronavirus. Direcția de Sănătate Publică va efectua o anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate normele impuse din acest punct de vedere și va acționa în consecință“, a transmis azi Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA