Un eveniment plin de savoare a avut loc astăzi, la Băile Figa din orașul Beclean. Turiștii veniți sâmbătă în stațiune au avut ocazia să se delecteze cu produse culinare tradiționale poloneze, gătite de bucătăresele care fac parte din delegația venită în aceste zile, în vizită în orașul de pe Someș.

Sarmale gigant, colțunași, produse de patiserie, untură de porc, pastă de jumări și o sumedenie de prăjituri cu fructe de sezon și brânză dulce au fost puse pe mese și savurate de turiști. Polonezii au venit îmbrăcați în haine tradiționale și au adus chiar și o orchestră care s-a ocupat de fundalul sonor.

Vin cu tot ce înseamnă bunătățile locului, locuri diferite din Polonia. Aici sunt mai multe regiuni și mai multe, să spunem așa, feluri de a găti. Și la ei sunt la fel ca la noi în România, mai multe regiuni și mai multe feluri de a găti.
Sunt foarte experți în prăjituri. Au anumite prăjituri cu mere și cu brânză dulce, extraordinare. Nu mai vorbesc de acel aperitiv pe care îl dau ei, un fel de unsoare cu ceva jumări, un produs extraordinar care e al polonezilor, aparte. Sunt la ei anumite produse tradiționale pe care le aduc din moși, strămoși și pe care le promovează“, a spus primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, echipat și el cu bonetă de bucătar și un șorț inscripționat în poloneză.

Mai multe despre vizita polonezilor la Beclean, puteți citi aici:

(FOTO) Oaspeți polonezi la Beclean. Mai multe oficialități vizitează orașul de pe Someș într-un schimb de experiență

SPUNE-TI PAREREA