Fiecare slot este programat de dezvoltatorul de la care a pornit pentru a oferi câștiguri într-un anumit ritm și la o anumită viteză. În funcție de modul în care jucătorul alege să joace acel slot, el va simți cum strategia de joc fie îl face să piardă mai mulți bani, fie îl ajută să câștige. În realitate, strategiile la sloturi nu prea contează ci doar înțelegerea felului în care slotul funcționează.

Unele oferă câștiguri mai des, altele oferă câștiguri mai rar. Jucătorul trebuie să păstreze un ritm și să petreacă cât mai mult timp posibil în fața jocului pentru a-l forța să plătească. Sloturile funcționează pe termen lung.

Sloturile se bazează mai mult pe RTP

În primul rând, probabilitatea de câștiguri nu poate fi calculată foarte exact deoarece sistemul matematic din spatele funcționării unui astfel de joc este complet aleator. Dacă mai adaugi la asta și un bonus fără depunere, lucrurile devin și mai complicate. La absolut fiecare rotire efectuată de un jucător, slotul începe cu aceeași probabilitate. Așadar, există o șansă ca un jucător să piardă chiar și 100 de rotiri consecutive, dar și să câștige 200 de rotiri consecutive. Numai legea matematicii aleatorii poate decide.

În schimb, dezvoltatorii chiar oferă un indiciu jucătorilor care sunt interesați și de asemenea statistici. Fiecare slot oferă mai multe sau mai puține câștiguri în funcție de câte simboluri are, câți tamburi, câte funcții speciale, cât de des sunt realizate liniile, iar toți acești factori compun RTP-ul. RTP-ul modul mai scurt de a spune Return to Player, adică ce procent din toți banii investiți de jucători pe termen lung, se întorc la aceștia.

Să luăm de exemplu un slot cu RTP de 98%. Teoretic, pe termen lung, dacă pariezi 10.000 RON, 9.800 dintre aceștia, se vor întoarce la tine. Problema este că nimeni nu știe cum este calculată această perioadă de timp. Practic, Acești 98% reprezintă toată viața slotului.

Rata profitului nu există, dar iată cum ar putea arăta

Profitul este un termen pe care cazinourile tind să îl ocoloească de cele mai multe ori. Dacă tu acum rotești de două ori un slot, la o miză de 100 RON, și câștigi câte 100 RON la fiecare rotire, cazinoul va spune că făcut profit 200 RON și că ai reușit și să câștigi 2 rotiri consecutive. Acest lucru poate induce în eroare jucătorii deoarece, în mod practic, jucătorul este pe 0 deoarece a avut nevoie de 200 RON pentru a efectua cele două rotiri.

Deci pe noi ne interesează în special rata profitului, care nu este deloc ușor de calculat. Dar ceea ce poți face este să o calculezi singur și să vezi care este profitul la fiecare rotire. Uite un calcul simplu:

  • Rotirea a costat 15 RON
  • Câștigul a fost de 45
  • Profitul este de 30 RON

De ce rata profitului este importantă?

Așa cum am încercat să explicăm și în paragraful anterior, cazinourile se folosesc de trucuri psihologice cu orice ocazie. Toate studiile arată că motivele pentru care oamenii sunt tentați să parieze sunt psihologice, faptul că mergem în mod frecvent la cazino este tot un rezultat al unor impulsuri psihologice, iar rata profitului nu va fi niciodată calculată sau afișată de cazino publicului larg, deoarece nimeni nu va mai merge în cazino.

Cazinourile vor face mereu zgomot în jurul câștigurilor. Să vorbim de exemplu despre un jackpot oferit la un slot. Book of Ra. Dacă există 100 de aparate de slot cu Book of Ra, iar după o perioadă de 2 luni, cineva a câștigat jackpotul, cazinoul va face publicitate, va felicita public jucătorul, va posta în Social Media, etc.

Ceea ce nu știu ceilalți jucători este cât de mulți bani a jucat acel gambler până să câștige jackpotul, dar nici câți bani au fost câștigați de cazino la restul de 99 de aparate Book of Ra. Vei știi vreodată câți bani a pariat respectivul jucător până să câștige jackpotul? Evident că nu, aceea este rata profitului și probabil nu este cea mai mare.

Concluzie

Dacă vrei să ai o privire clară asupra câștigurilor obținute de tine la cazino, ar fi timpul să începi să îți calculezi rata profitului deoarece ea este cea care îți va spune cu exactitate dacă merită să mergi în continuare la cazino sau nu.

Dacă totuși nu mergi la cazino doar pentru bani ci ai nevoie să te relaxezi din când în când și faci acest lucru doar din plăcere, poți alege sloturi și jocuri care au un RTP mai mare. La acele sloturi poți fi sigur că șansele de câștig sunt mai mari. Joacă-te cu mize mai mici pentru a prelungi sesiunile de pariere și încearcă să fii mereu prezent la sloturile unde se oferă jackpoturi. Nu se știe niciodată.

SPUNE-TI PAREREA