Comportamentul cetățenilor în ceea ce privește depozitarea deșeurilor în municipiul Bistrița lasă încă de dorit. Directorul ADI Deșeuri, Cristian Marius Niculae, a atras din nou atenția că unele deșeuri nu sunt depozitate corespunzător și că este necesară o conduită sănătoasă în acest domeniu.

Verificăm permanent modul în care operatorul Supercom face colectarea deșeurilor reciclabile, atât de pe platformele semi-îngropate din zonele de blocuri cât și din pubela galbenă în zonele de case.

Există aspecte pozitive, care trebuie menționate și apreciate, dar există și aspecte negative, care trebuie corectate.

Am găsit în mai multe containere semi-îngropate deșeuri reciclabile depuse de către cetățeni în mod corespunzător, lucru care se poate vedea în imaginile de mai jos.
‼️ Din păcate la platformele semi-îngropate de pe str. General Eremia Grigorescu am găsit deșeuri voluminoase abandonate, deși am derulat campanii gratuite de colectare a acestor tipuri de deșeuri în luna iunie.
‼️ În afara acestor campanii de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, cetățenii fie pot comanda la dispeceratul Supercom preluarea acestor deșeuri contra-cost, fie le pot duce la centrele de colectare de pe str. Narciselor sau din Heidenfeld Viișoara, iar, în acest caz, operatorul are obligația să le preia GRATUIT.

Abandonarea acestor deșeuri voluminoase la platformele semi-îngropate nu este soluția corectă și implică costuri suplimentare de colectare a acestor deșeuri, costuri suportate de comunitatea noastră.

A venit momentul ca locuitorii comunităților noastre să-și schimbe mentalitatea cu privire la deșeuri. Trebuie să privim deșeurile reciclabile ca o resursă economică și să înțelegem că fiecare deșeu reciclabil colectat selectiv contribuie direct la reducerea poluării naturii.
Io zic că-i de-ajuns! Haideți să le punem pe toate la locul lor!“, este mesajul transmis de Cristian Niculae.

1 COMENTARIU

  1. Da crengile de copaci ( si alta ” masa verde ” ) pe care le-au toaletat oamenii din curtile si gospodariile lor, unde sa le depuna lumea si cele depuse pe domeniile publice, cand le adunati ?

SPUNE-TI PAREREA