Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania că Agenția Meteorologică de Stat (AEMET) a emis coduri galben și portocaliu de caniculă, ploi torențiale, vijelii și grindină în această țara pentru intervalul 4-5 august.

Pentru astăzi, sunt valabile urmatoarele avertizări: cod portocaliu de vijelii și grindină pentru Comunitatea Catalonia, cod galben de ploi torențiale (cu acumulari de precipitatii de pana la 20 mm/h) în Comunitatea Catalonia și cod galben de caniculă (cu temperaturi de pana la 38ºC) pentru Comunitatea Valenciana.

În ceea ce priveste ziua de joi, va fi în vigoare un cod galben de caniculă (cu temperaturi de pana la 38ºC) pentru Comunitatea Andaluzia.

Cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei României la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

SPUNE-TI PAREREA