Vremea se va menține, în general, stabilă în următorele zile, dar o nouă furtună de proporții ar putea avea loc joi după-amiază. Din datele de până acum, Bistrița-Năsăud se află chiar în epicentrul manifestărilor severe și sunt așteptate vijelii cu viteze de peste 100 km/h. Prognoza aparține MeteoNORD.ro.

Vreau sa vă aduc la cunoştiință evolutia conditiilor în următoarele zile, pentru că, daca astazi, mâine si bună parte din ziua de joi, ne bucurăm de o vreme stabilă, cu temperaturi agreabile, poate chiar prea cald, joi, seara aceleiaşi zile si noaptea următoare, vor aduce, din nou, o arie de instabilitate deosebit de accentuată în județul nostru. Pe fondul traversării unui nucleu ciclonic, pe la nord de țara noastră şi, coroborat, având o advecție de aer cald de sorginte sudică, tropicală, parametrii de instabilitate vor atinge, din nou, cote foarte mari pe baza unei energii care se va tot acumula, de astazi până atunci. Indicii acestia, cauzati de un front rece al nucleului amintit, vor instabiliza masele de aer, care vor genera fenomene severe, linii de vijelii cu viteze de peste 100 km/h, averse torentiale de peste 40 – 50 l/mp, grindină medie si mare in virtutea faptului că, rata de realizare procentuală a unor sisteme supercelulare este, acum, spre 90%. Județul nostru pare a fi, din datele de acum, exact in epicentrul manifestărilor dintre cele mai severe iar acestea vor traversa intregul său teritoriu de la SV spre NE..
Bineînțeles, voi mai reveni cu update-uri, trebuie să vedem exact momentul aparitiei fenomenelor, aceste lucruri inca sunt in dinamică!
Mai jos, datele importante pentru seara zilei de joi, asa cum arată acum.
Foarte probabil, ANM-ul ne va încadra in coduri de vreme severă la momentul respectiv, mai vedem atunci.
Important de retinut, nu este un mesaj cu scopul de inspăimânta lumea, scopul său este de a vă pune în temă cu privire la fenomenele prognozate si, pentru a putea lua măsuri de precauție la momentul apariției lor. Cea mai bună armă impotriva unor manifestări de genul acesta este prevenția“, a prognozat MeteoNORD.ro.

SPUNE-TI PAREREA