Publicația Recorder a realizat o hartă interactivă a investițiilor din România, colectând date de la 93 de instituții centrale și locale și adunând la un loc peste 14.000 de proiecte de investiții aflate în derulare pe teritoriul României în următorii doi ani, din fonduri locale, guvernamentale și europene.
Scopul acestei inițiative este ca orice cetățean, din orice colț al țării, să poată verifica investițiile care se derulează în localitatea lui, de unde vin banii, cine îi administrează și care ar trebui să fie termenul de finalizare a fiecărui proiect, este explicația publicației citate.

Bistrița-Năsăud are în derulare proiecte în valoare de 4.617.620.740 lei, fiind printre primele județe din țară în ceea ce privește valoarea investițiilor. Pe primele locuri se află municipiul București, județele Cluj, Constanța, Dolj.

În Bistrița-Năsăud, cele mai multe investiții se fac în infrastructura rutieră. De asemenea, predomină investițiile în mediul rural. Cel mai multe se investește în Bistrița, Beclean, Sângeorz-Băi. Năsăudul este mai departe în clasament, fiind depășit de mai multe comune, dintre care prima este Bistrița Bârgăului.

Vezi aici statisticile pentru Bistrița-Năsăud!

SPUNE-TI PAREREA