Un doctor bistrițean a fost decorat de către președintele României cu Ordinul „Meritul Sanitar”, în cadrul unei ceremonii prilejuite de Ziua Ambulanței.

Medicul din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud a primit decorația Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, pentru activitățile deosebite desfășurate pentru salvarea de vieți omenești. Este vorba de doctorul Lucian Bobeanu, medic primar medicină de familie cu atestat în medicină de urgență.

„Aceste decorații pe care le-a primit bistrițeanul nostru este o recunoaștere a meritului pentru sacrificiile zilnice pe care le faceți pentru salvarea de vieți, într-o cursă contra cronometru, pentru că fiecare secundă contează în intervențiile de urgență. Aveți tot respectul, domnule doctor, atât voi, cât și colegii voștri. Întreg personalul Serviciului de Ambulanță Județean este un exemplu pentru comunitate cu aatât mai mult cu cât procentajul personalului vaccinat de aici a depășit pragul de 80%. Vă mulțumesc și vă apreciez!”, a transmis prefectul Stelian Dolha:

„Cei care lucrează în serviciile de ambulanță, aflați mereu în prima linie, duc permanent o luptă epuizantă contra cronometru, care de cele mai multe ori face diferența dintre viață și moarte. Sunteți salvatorii noștri, oameni incredibili care acționați, dincolo de chemarea datoriei, în circumstanțe extraordinare, pentru a răspunde prompt în momentele de cumpănă din viața semenilor. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți!“, este mesajul președintelui Klaus Iohannis cu această ocazie.

SPUNE-TI PAREREA