O stațiune ca Băile Figa este un obiectiv după care oftează inclusiv clujenii, cărora li s-a promis, de ceva vreme, un obiectiv similar. „Băile Figa, Aquapark -ul care lipsește din Cluj-Napoca!“, este observația presei locale din capitala Ardealului. Observația vine după ce o turistă din Cluj a fost acolo și a descris ce a văzut și ce senzații a trăit.

„Complexul balnear Băile Figa, la 5 km de Beclean a fost o surpriza plăcută. Un aquapark cu piscine cu apă dulce și sărată, baie de nămol, tobogane, locuri de joacă, terenuri de tenis, multe restaurante, baruri, cofetărie, langoși, kürtos, clătite… pe toate le găsiți aici. Și împrejurimile superbe – practic, complexul e înconjurat de pădure – unul din lacurile sărate are aproape tot timpul umbră.

Sezonul a început în 15 iunie, dar am înțeles de la localnici că de la anul va fi deschis mai devreme deoarece se construiește și un centru spa. De altfel, complexul este work in progress, se amenajează o pistă de biciclete în zonă și alte facilități. De notat că este investiția Primăriei Beclean, iar căsuțele și cabanele din satul de vacanță sunt ale unor proprietari. Site-ul complexului are toate posibilitățile de cazare, despre asta în alt review.

Prețul biletului de acces e 15 lei de luni pana joi, 30 de lei vineri-duminica, nu e diferență între copii și adulți. Accesul la tobogane, 10 lei, e separat. După ora 18, accesul în complex e gratuit.

În această perioadă (final de iunie -n.r.), numărul de vizitatori acceptat e de 3.500, la o capacitate de 12 sau 15 mii.

Pentru un domeniu public de la noi, e destul de curat. Florile, aleile, spațiul verde arată bine. Peste tot sunt butoaie din lemn amenajate pe post de coșuri de gunoi. La terase sunt angajați mulți liceeni cu job de vară, personalul e amabil, zâmbitor. Se pot face poze la minut ca suvenir (în complex), se pot cumpăra produse de plajă (în afara complexului, la intrare).

Dacă sunteți prin zonă, nu ocoliți acest loc, am înțeles că de la 1 iulie e mai aglomerat, noi am prins perioadă de început, cred că era ocupat cam 10% sâmbăta, considerând aprox. șezlongurile ocupate. Duminica lucrurile au stat altfel, desigur.

Apa e încălzită, filtrată – detalii de la cineva care lucra acolo, cu care am vorbit. Și tot de la el am aflat că în foarte puțin timp va fi introdusă linie de autobuze (electrice!) de la gara Beclean până la complex, un bilet – 2 lei. Taxiul – 12.

Foarte relaxant a fost, sigur revenim, probabil peste săptămână”, a scris ea pe portalul „Am fost acolo”.

SPUNE-TI PAREREA