O nouă competiție pentru iubitorii de alergare este deschisă în Bistrița-Năsăud. Este vorba de Semimaratonul Mocăniței, un concurs pe ruta Mocăniței Transilvaniei care are menirea de a face cunoscută zona, dar și de a genera veniturile necesare pentru reabilitarea traseului.

Pentru a te înscrie în competiție CLICK AICI!

„Legenda spune că în zona mocăniței cea mai întâlnită formă de mișcare ad-hoc era alergatul după tren. Desigur, la viteza mocăniței, aproape fiecare concurent ieșea învingător.
Inspirați de această poveste, împreună cu prietenii de la Hai Hui Bistrița am gândit o competiție menită să ne ofere șansa de-a explora arealul micului tren de la Teaca într-un mod prietenos și sănătos: Semimaratonul mocăniței!
Traseul ne poartă pe dealurile Transilvaniei, prin parcele cu viță de vie, prin păduri și sate arhaice, de care să ne bucurăm în tihnă la început de toamnă.
Alergăm în același timp pentru a face vizibil proiectul mocăniței, pentru a genera veniturile necesare pentru înlocuirea traverselor uzate, astfel încât într-o ediție viitoare, să putem alerga cot la cot cu trenul cu abur“, au transmis organizatorii.

SPUNE-TI PAREREA