Un copil de un an și șase luni a fost preluat astăzi de către un elicopter SMURD după ce a suferit un accident nefericit. Acesta a tras de o găleată cu apă clocotită lăsată nesupravegheată de către mama sa.

La fața locului au ajuns un echipaj SAJ Bistrița Năsăud și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD de la Detașamentul de Pompieri Bistrița. Copilul prezenta arsuri pe partea inferioara a corpului, fiind conștient.
Elicopterul SMURD la Baza Aeromedicala Jibou a fost solicitat în sprijin după ce s-a constatat că micuțul prezintă arsuri de gradul II pe aproximativ 30 % din suprafata corporala (abdomen și membre inferioare). Copilul a fost stabilizat, după care a fost transferat la o clinica de specialitate din municipiul Cluj-Napoca.

La caz au intervenit și polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz Băi.

„Din primele date, un minor de 1 an și 6 luni, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu mama acestuia ar fi tras de o găleată cu apă clocotită care era lăsată pe sol, găleată care s-a răsturnat provocându-i arsuri în partea inferioară a corpului.Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească împrejurările în care s-a produs fapta“, a transmis IPJ BN cu privire la acest caz.

SPUNE-TI PAREREA