Scriitorii Mircea Cărtărescu și Ioana Nicolaie se vor întâlni, săptămâna aceasta, cu cititorii bistrițeni. Joi, 22 iulie, de la ora 18.00, la terasa din fața librăriei Humanitas, Str.Liviu Rebreanu, nr. 2-4, Ioana Nicolaie va vorbi despre cel mai recent volum al său, „Tot înainte”.
Vineri, 23 iulie, ora 18.00, în aceeași locație, Mircea Cărtărescu va discuta despre ediția 2021 a volumului „Nostalgia“ și despre bestsellerul „Melancolia“.

„Tot înainte“ este cea mai recentă apariție editorială a Ioanei Nicolaie și spune povestea Arseniei, un copil născut într-o lume patriarhală care se luptă să-și găsească un drum în viață. Romanul este unul psihologic, defășurat în același decor mitic din Nord regăsit și în „Cartea Reghinei“, dar și „o mărturie puternică despre monstruozitatea comunismului românesc, care a frânt milioane de vieți, visuri și destine“.

Volumul „Nostalgia“ a lui Mircea Cărtărescu include titlurile „Mendebilul“, „Gemenii“, „REM“, „Ruletistul“, „Arhitectul“ și este o reapariție sub această denumire a cărții care s enumea „Visul“. Cartea este o expresie a nostalgiei după universul copilăriei, subforma „imaginației derbordante, a situațiilor bizare, fantastice, hiperbolizate“.

Volumul „Melancolia“ a apărut la editura Humanitas, pe 1 iunie 2019, la 30 de ani de la apariţia volumului „Visul“/„Nostalgia“ și conține trei povestiri – „un summum al tuturor obsesiilor cărtăresciene, aşa cum le știm“.

 

SPUNE-TI PAREREA