„Inimă şi alte preparate din carne“ de Dan Coman, în regia lui Radu Afrim, a fost desemnat cel mai bun spectacol de teatru la cea de-a 29-a gală de decernare a premiilor UNITER.

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a înmânat acest premiu Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova „Inimă şi alte preparate din carne” este o creație ce aparține scriitorului bistrițean Dan Coman, în timp ce regia, video şi universul sonor sunt semnate de Radu Afrim, regizor originar din orașul Beclean. Scenografia aparține Irinei Moscu.

Premiul a fost ridicat de Alexandru Boureanu, manager al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, care a dezvăluit că acest spectacol a costat 6.000 de euro.

„Este un rezultat al trupei. Acesta este un spectacol care a costat 6.000 de euro în condiţii pandemice şi ne-am descurcat, aceasta este rezilienţa”, a spus Boureanu.

„Vor putea urma perioade dificile dacă valul 4 va lovi şi România. Teatrul a demonstrat rezilienţă în această perioadă. Când eşti rezistent doar te opui, rezilienţa înseamnă că depăşeşti o perioadă grea transformându-te. Cultura a trecut prin momente mult mai grele decât acum, cu toate acestea cultura nu a murit, dimpotrivă, a progresat. Trăiesc o senzaţie de normalitate. Această perioadă a fost grea şi pentru public”, a spus ministrul pe scena TNB.

Trofeul care a însoţit premiile este opera artistului plastic Ion Bitzan.

SPUNE-TI PAREREA