crema zahar ars

Crema de zahăr ars este un desert delicios, o rudă a crème brûlée-ului franțuzesc. Cu siguranță, există câteva mici diferențe între rețete, dar ingredientele de bază sunt aceleași: ouă, zahăr și lapte (de asta englezii îi mai spun și „trinity cream). Diferențele sunt legate de modul în care cele două rețete se prepară.

Rezultatul este delicios și minunat. Cum facem crema de zahăr ars perfectă? Folosim următoarele ingrediente, după cum le regăsim pe blogul Poftă bună, rețete cu Gina Bradea:

  • 1 litru de lapte
  • 8 ouă mari sau 9, dacă ouăle sunt mai mici
  • un praf de sare
  • 200 de grame de zahăr pentru cremă
  • 200 de grame de zahăr pentru caramel
  • vanilie
  • În ceea ce privește vanilia, pentru un rezultat delicios și pentru o cremă de zahăr ars cât mai delicioasă, vă recomand să folosiți un extract de vanilie de calitate sau chiar, pentru un rezultat excepțional, păstaie de vanilie.

Pentru modul de preparare și mai multe sfaturi despre cum se prepară crema de zahar ars perfectă, vă recomandăm rețeta Gina Bradea.

Pentru ca totul să aibă o notă și mai specială, vă recomand să serviți crema de zahăr ars cu multă frișcă vanilată deasupra (mare atenție, folosiți frișcă obținută din smântână natural, nu tot felul de substitute vegetale). De asemeni, puteți folosi și o cupă de înghețată de vanilie, desertul va avea un plus de savoare.

Dacă gătim crema de zahăr ars în mod corect, vom obține o cremă fină, cu un aspect uniform, fără crăpături sau goluri în interior. Pentru asta trebuie să respectăm cu strictețe indicațiile de preparare și vom avea un rezultat perfect. Dacă greșim, cu siguranță putem remedia într-o oarecare măsură preparatul și îl putem consuma și așa.

În orice caz, putem în orice moment să încercăm din nou să preparăm crema de zahăr ars. Totuși, dacă am respectat pașii de preparare și am ținut cont cu strictețe de recomandările din rețetă, trebuie să avem grij la ingredientele pe care le folosim și să nu facem deloc rabat de la calitate. De cele mai multe ori ele sunt cele care fac cu adevărat difertența între un preparat delicios și orice alt fel preparat.

Poftă bună!

SPUNE-TI PAREREA