Bogdan Mureșan, un tânăr nevăzător, a reușit să promoveze examenul de admitere în Baroul Bistrița-Năsăud, devenind avocat în cadrul Societății civile „Zegrean, Gaftone & Asociații”.

„Bogdan Mureșan a absolvit cursurile Facultății de Drept Cluj-Napoca din cadrul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” București în anul 2016. Faptul că este nevăzător din naștere nu l-a împiedicat să obțină performanțe academice deosebite și, profitând de mediul prietenos de învățare, el a urmat și cursurile programului de master „Științe penale și criminalistică” din cadrul aceleiași facultăți.
Pasionat de studiu, el a reușit să promoveze examenul de admitere în Baroul Bistrița-Năsăud, devenind avocat în cadrul Societății civile „Zegrean, Gaftone & Asociații”, alături de celebrul Augustin Zegrean (fost Președinte al Curții Constituționale a României) și Gaftone George, și el absolvent al aceleiași Facultăți de Drept, promoția 2007.
Bogdan folosește o tehnologie asistivă inovatoare de la Orcam, datorită căreia reușește să aibă un acces mult mai facil la informațiile de care are nevoie“, este mesajul transmis pe pagina Alumni Drept Cantemir Cluj.

Bogdan Mureșan a fost intervievat de Observator BN în 2017, când el era masterand. S-a numărta printre persoanele care au primit din partea Clubului LIons Bistrița un calculator cu un soft adaptat nevoilor sale. Bogdan este nevăzător din naștere, dar asta nu l-a împiedicat să își urmeze cariera.

„De foarte multe ori, când oamenii văd un nevăzător pe stradă, îmi pare rău să o spun… dar îi oferă bani sau au orice altă atitudine care nu se cade. Eu ce-mi doresc? Îmi doresc să înțeleagă că suntem oameni la fel ca ceilalți, că facem unele lucruri puțin diferit , dar le facem.
Sunt mulți tineri care au multe abilități și nu înțeleg că se poate face ceva constructiv, lucru care e trist. Îmi doresc să lucrez în domeniul în care m-a calificat îmi doresc să îmi ajut semenii și să contribui , cât pot, ca să îi ajut pe cei din jur să aibă o viață mai bună. Așa cum eu sunt mândru că am reușit, așa vreau să fie și ceilalți“, spunea Bogdan în 2017.

Citește și:

Bogdan, tânărul nevăzător care a terminat facultatea de drept. Ce spune despre utilizarea calculatorului în rândul nevăzătorilor

 

SPUNE-TI PAREREA