Ioan Turc a câștigat din nou președinția filialei PNL BN, în urma alegerilor din 10 iulie, la care au articipat 390 de delegați din județ. Au fost exprimate 389 de voturi, din acre Ioan Turc a obținut 275, iar contracandidatul său, Sorin Mititean, a obținut 114.

„Am vrut să fiu astăzi alături de Ioan Turc, primarul Bistriței, pentru a-l susține în alegerile interne din Organizația PNL Bistrița Năsăud, și îl felicit pentru câștigarea șefiei filialei, împreună cu noua echipă de conducere.

Organizația Bistrița îmi este extrem de apropiată. Am fost la picior, alături de membrii acestei filiale, în peste jumătate, dacă nu chiar în aproape două treimi din localitățile județului. Simt că aici, în Bistrița, sunt oameni adevărați, care stau pe propriile picioare și care decid cu mintea, cu inima și se bat cu PSD-ul indiferent de condiții.
Nelu Turc nu a fost în echipă cu mine, la Congresul din 2017, atunci l-a susținut pe Cristi Bușoi. Nu a pățit nimic, este președinte și alături de toți cei care m-au susținut în echipă, a fost parte la niște victorii strălucite. Nimeni în Partidul Național Liberal nu se aștepta ca Bistrița să fie pe locul 3 și la europarlamentare și la prezidențiale, iar la parlamentare, în ciuda unui context extrem de ostil, am câștigat alegerile în Bistrița, iar filiala a fost pe locul 8 în clasamentul național.
Pentru mine nu există discriminare între un membru PNL care provine din fostul PDL și un membru PNL care provine din vechiul PNL. Pentru mine există doar membrii ai Partidului Național Liberal, care pun osul la treabă, care se ridică și care contribuie la victoriile PNL.
Le-am transmis liberalilor că eu nu am dat afară niciun membru al PNL, dintr-o funcție publică, doar pentru că nu mă susține pe mine. Oamenii propuși de Organizația PNL Bistrița meritau să fie numiți în funcțiile de demnitate publică pentru care au fost susținuți. Nu sunt numiți nici astăzi! Era o minimă formă de respect față de această filială să fie numiți acești reprezentanți în funcții publice, și sunt convins că se va întâmpla acest lucru acum, după conferința județeană.
În această campanie internă din partid, am devenit sac de box pentru mulți colegi de-ai mei, însă nu vreau să mă plâng, pentru că sunt obișnuit. Sigur, mai mult sunt obișnuit să fiu atacat de PSD, nu de colegi de-ai mei. Cu toate astea, garantez că nu voi răspunde! Voi avea un mesaj pozitiv, le voi prezenta membrilor PNL proiectul meu, viziunea și obiectivele mele, și anume să păstrăm Partidul Național Liberal pe primul loc și să câștigăm toate alegerile din 2024“, a transmis președintele PNL, Ludovic Orban.

Citește și:

(FOTO) Alegeri în Partidul Național Liberal Bistrița-Năsăud. Ce mesaje au transmis liderii liberali

 

2 COMENTARII

  1. Să nu uităm că in urmă cu 7 ani PNL ca partid politic a trecut printr-o situatie critică generată de Ordonanţa 55/2014 initiată de PSD si cunoscuta sub numele de ORDONANŢA TRASEIŞTILOR care permitea migraţia aleşilor locali, astfel „Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”. Acest act total nedemocratic a scandalizat marile cancelarii ale lumii. De altfel si Curtea Constituţională a României a decis, in decembrie, 2014 că Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 55/2014, privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională. Cu toate astea OUG 55/2014, a produs efecte pe parcursul celor 45 de zile, astfel că peste 400 de primari şi câteva mii de consilieri au schimbat partidul în urma ordonanţei privind migraţia aleşilor. Cei mai mulţi dintre alesii locali care au schimbat partidul au fost ai PNL. Nici filiala PNL Bistrita-Năsăud nu a scăpat de această migratie.
    (Vezi :https://timponline.ro/primarii-traian-simionca-livezile-si-ioan-dedean-sieut-au-trecut-de-la-pnl-la-plr/)
    Ioan Turc, are meritul de a fi readus filiala PNL Bistrita-Năsăud pe linia de plutire astfel că la alegerile locale din 2020 liberalii au câstigat primăria din orasele Bistrita, Năsăud si Sângeorz-Băi , precum si un număr important de comune. Este motivul pentru care Ioan Turc a obtinut președintia filialei PNL Bistrita-Năsăud pentru următorii 4 ani, cu un număr dublu de voturi decât contracandidatul său, Sorin Mititean. Astfel, primarul Bistritei, Ioan Turc a obținut 275 voturi, în timp ce primarul comunei Șieu Măgheruș Sorin Mititean a fost votat de doar 114 liberali.

SPUNE-TI PAREREA