390 de delegați din tot județul s-au reunit, în această dimineață la Bistrița, la Palatul Culturii, pentru a-și alege conducerea.

La eveniment au participă președintele PNL și al Camerei Deputaților Ludovic Orban (președinte PNL), ministrul Muncii Raluca Turcan (prim-vicepreședinte PNL), ministrul Agriculturii Adrian Oros (vicepreședinte PNL), ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode (vicepreședinte PNL pentru Regiunea Nord-Vest), liderul senatorilor PNL Virgil Guran (vicepreședinte PNL), deputatul Violeta Alexandru (președinte PNL București), senatorul Cristian Chirteș (președinte PNL Mureș), deputatul Robert Sighiartău (secretar general PNL), deputatul Diana Morar, senatorul Ovidiu Florean.

În competiția pentru funcția de președinte au intrat Ioan Turc – primarul Bistriței, președinte în exercițiu, declarat susținător al lui Ludovic Orban, și Sorin Mititean – primarul comunei Șieu Măgheruș.

Iată mesajele transmise de liderii politici:

Violeta Alexandru: „Vin de câte ori pot (n.r. la Bistrița), am venit anul trecut, când am lucrat foarte bine cu domnul prefect Dolha, cu domnul președinte Turc, și am plecat cu convingerea că aici sunt oameni serioși, care vorbesc cu puțin, care spun exact ce e de făcut și care trec direct la treabă. Deci o echipă pe care te poți baza pentru că nu îi place să piardă timpul și să tragă de termene.“
Vă mărturisesc că educația mea îmi spune că liderii trebuie să fie respectați. Vă rog să vă respectați liderii, eu am încredere că alegerea dumneavoastră va fi cea mai chibzuită și înțeleaptă cu putință. Nu sunt în măsură să fac sugestii.
Aș vrea să vă rog să facem un efort ca, în această perioadă, să ne respectăm lideiri. Respectul pentru lideri însemană un repect pentru noi înșine.“

Lucian Bode: „Îmi amintesc foarte bine proiecte ambițioase pentru viitorul acestei filiale a Parridului Național Liberal. După patru ani, mă bucur să constat că această filială s-a consolidat și a devenit o voce puternică în județ, o voce puternică la nivel național, reușind să îi convingă pe bistrițeni să liberalii au solușii al problemele lor.“

Robert Sighiartău:Această competiție internă, fie că este la nivel național, fie că este la nivel local, nu are voie să afecteze guvernarea Partidului Național Liberal. Așa ar trebui. Din păcate, constat că unii colegi s-a tranformat în lideri de opiziție la Guvernul României, ceea ce nu este în regulă.
Fac un apel la responsabilitate, de aici din Bistrița, ca cei care au responsabilități în funcțiile de conducere să înceteze orice atac la primul ministru al României și la membrii Partidului Național Liberal.
Noi aici, în Bistrița-Năsăud, trebuie să ne asigurăm că vom alege cea mai bună resursă umană în Niroul Permanent Național și în funcțiile de conducere. Știu povestea cu listuțele știu cum funcționează în partidele politice, dar centrul trebuie să cadă pe performanță. Pentru că că spun foarte sincer: nu vreau să ne mai facem de rușine. Am muncit prea mult și ați muncit prea mult dumenavoastră, membrii Partidului Național Liberal, ca să ne facem de rușine. Și am avut și aici exemple, și la nivel național de numiri care nu au fost la înălțimea acestui Partid Național Liberal pe care cu toții îl reprezentăm.

Aici la Bistrița, este competiție. Tot timpul a a fost. Și este foarte bine Noi suntem Partidul Național Liberal, un partid al competițiilor, al libertăților. Sunt doi candidați. Amândoi sunt primari. Avem aici 17 primari care au fost alături de PNL tot timpul.
Partidul Național Liberal trebuie să fie o echipă. De ce? Pentru că oamenii sunt supuși greșelii. Și în momente cheie ai nevoie de unii colegi să te mai tragă de haină, să-și mai spună că nu-i în regulă sau, dimpotrivă, în momente de slăbiciune să te încurajeze. De asta trebuie echipă. Pentru că în echipă, decizia va fi mult mai bună.“

Adrian Oros: „Sunt mândru că sunt coleg cu dumneavoastră, o echipă puternică și frumoasă. Asta trebuie să fie echipa liberală. Începând din 2017, toți am reînvățat să câștigăm. Pas cu pas, am început să câștigăm. Și asta trebuuie să facem în continuare, să câștigăm. Sunt convins că astăzi veți alege o echipă frumoasă și puternică“

Virgil Guran: „Bistrița ne-a surprins foarte plăcut când la Europarlamentare a fost pe locul trei și a dat lecții de campanie multora din țară care nu se gândeau la așa ceva. Extraordinar. Pentru că Bistrița, până acum, a fost un fief PSD-ist foarte puternic. Ați obținut la locale un rezultat extraordinar. După ’89, a fost pentru prima dată când ați câștigat primăria Bistrița. Am venit aici să îl sprijin pe prietenul și colegul meu Ioan Turc pentru că v-a condus bine, pentru că aveți cele mai bune reultate din istoria Partdului Național Liberal, un primar bun, un coleg bun și sunt convins că va avea rezultate extraordirnare.“

Ludovic Orban: „Pentru mine, filiala Bistriţa-Năsăud este una dintre cele mai apropiate filiale pentru că am venit din filialele din nord-vest, cred că este filiala în care am fost cel mai frecvent şi nu îmi pare rău pentru că sunteţi oameni adevăraţi şi vă bateţi cu PSD indiferent de condiţii. Rezultatul nu a fost simplu de obţinut pentru ca spre deosebire de alte filiale care aveau aproape jumătate dintre primarii judeţului, în Bistriţa, prin OUG 55 în 2014 ne-a luat 20 de primari pe care i-a trecut la PSD pe baza promisiunilor lui Dragnea care umbla cu sacul în spinare şi promitea proiecte pe PNDL 1 dintre care mulţi nu am reuşit încă să îi vedem, dar sunt convins că până la urmă îi vom pedepsi şi îi vom schimba în 2024 pe toţi cei care au trădat PNL. Pentru asta mă angajez să fiu alături de toţi candidaţii care se vor bate cu ei.”

Ioan Turc: „În urmă cu patru ani am promis două lucruri: că vom face din PNL prima forță politică în județ și că vom câștiga Primăria Bistrița. Nu am angajat atunci câștigarea președinției Consiliului Județean pentru că știam cum sunt și eram conștient că poate fi îndeplinit acest obiectiv îna doua etapă, după câștigarea Primăriei Bistrița și a altor primării de orașe și comune. Aceste rezultate îmi permit să stau în fața dumneavostră, fără ele cu siguranță aș fi susținut un alt candidat pentru președinția filialei județene”.

Știre în curs de actualizare… 

1 COMENTARIU

  1. Vad ca tot cu ” bratul drept intins oblic in sus ” saluta Orban , ca si cad a fost uns de sef al PNL-ului si cand striga cu gura pana la urechi ” La baioneta ” , doar ca nu a inchis pumnul de asta data !!! Nu se vede daca nu cumva ” pocneste si din calcaie ” … si din poza nu se vede daca nu striga si … ” stiti voi … cum ” ! Daca avea ” mustatza musca ” era si mai si … ! Dragnea cel putin desi avea mustatza, ne facea cu mana doar ” tai…tai „… poate ca simtea el ca urmeaza ceva … precum asa a si fost .
    ( Este doar o gluma … sa mai si radem … de disperarea lor . Sper sa nu se supere , dar gesturile astea cu manile le-au adus pierzanea si lui Ceausescu si lui Iliescu … )

SPUNE-TI PAREREA