„Gloria este a noastră. A tuturor. În jocul politico-administrativ unii au ales vorbele, iar Consiliul Județean faptele. Asta este diferența. Avem echipă de fotbal. Hai Gloria!
Consiliul Județean salvează fotbalul bistrițean! Primăria Bistrița s-a jucat doar cu vorbele!
Vrem, nu vrem, fotbalul este un fenomen social, dincolo de a fi un sport. Amintirile cu echipa de fotbal Gloria Bistrița nu pot fi șterse din mentalul colectiv al bistrițenilor iar continuitatea acestui sport în județ este pasul corect al unei administrații responsabile.
Deși în campania electorală promisiunile au curs precum apa Bistriței, administrația liberală a orașului a dovedit că se pricepe la un singur joc: jocul cu vorbele.
Conștient de importanța fotbalului, ce s-a revăzut în timp prin lansarea unor fotbaliști care au făcut cinste județului și țării, precum Gabi Balint, Viorel Moldovan și mulți alții, Consiliul Județean condus de președintele Radu Moldovan a decis să sprijine fotbalul județean.
O măsură corectă și în consens cu dorința cetățenilor acestui județ. Acum, începând de la echipele de juniori până la echipa mare, vor fi asigurate condiții de performanță. Copiii și tinerii pasionați de fotbal au din nou o șansă. O șansă oferită de Consiliul Județean care s-a gândit că aici, în Bistrița-Năsăud, fotbalul poate fi din nou #acasă.
În aceste zile se desfășoară Campionatul European. România din păcate nu s-a calificat. Nu avem valoarea de altădată. Una dintre cauze a fost identificată de specialiști: lipsa de interes a autorităților în sprijinirea sportului de performanță. Iată că în județul nostru, CJ sprijină și handbalul și fotbalul.
Fotbalul nu este un doar un joc. Poate înțelege și administrația locală liberală“, a transmis deputatul PSD, Bogdan Ivan.

Reamintim că, în data de 30 iunie, consilierii județeni au fost convocați în ședința ordinară a lunii iunie, pe ordinea de zi fiind trecut și un proiect de hotărâre prin care administrația județeană își propune să înființeze secții de fotbal, volei și golf în cadrul clubului CS Gloria 2018

În ceea ce privește echipa de fotbal FC Gloria, ea va fi transferată în cadrul noii secții de fotbal ce face parte din Clubul Sportiv „GLORIA 2018” Bistriţa-Năsăud, cel care va asigura dotările și infrastructura necesară în pregătirea sportivă de nivel competițional și cu performanțe deosebite pentru copiii, tinerii și seniorii care vor activa în cadrul secției pe ramură de sport ”Fotbal”.

Evaluarea activității acestei secții se poate face periodic, în funcție de nivelul evoluției sportivilor, în urma parcurgerii programei specifice acestui sport prin antrenamente și concursuri naționale, precum și demonstrații cu ocazia unor evenimente speciale, festivități organizate la nivel de club sau județ. Se creează astfel premisele înființării unei secții de seniori cu un număr de 25 de sportivi, care să asigure formarea și promovarea acestora spre înalta performanță. Clubul Sportiv „GLORIA 2018” Bistriţa-Năsăud nu va plăti taxe de transfer pentru niciun jucător, sursa de finanțare a secției pe ramură de sport, fotbal, va fi asigurată din bugetul local, sponsorizări, donații și venituri proprii.

Ulterior înființării secției de Fotbal pe ramură de sport în cadrul Clubului Sportiv „GLORIA 2018 ̋ Bistriţa-Năsăud aceasta va prelua, prin cesiune, dreptul de participare în campionatele județene de copii/juniori și campionatul național de seniori Liga a III a de la Asociația Club Sportiv UNU FOTBAL CLUB GLORIA BISTRIȚA, conform adresei nr.30 din 18.06.2021 a Asociației Județene de Fotbal Bistrița-Năsăud către Federația Română de Fotbal.

SPUNE-TI PAREREA