Pesta Porcină Africană a fost confirmată într-o exploatație de porci domestici de pe raza localității Sânmihaiu de Câmpie.
La propunerea DSVSA BN, prefectul judeţului a fost notificat în vederea convocării Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) la data de 23.06.2021, în vederea actualizării și aprobării „Planului de măsuri pentru combaterea şi prevenirea difuzării virusului PPA pe teritoriul județului BN”.
Având în vedere evoluţia şi extinderea galopantă a pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul României, s-a delimitat o zonă de protecție de minim 3 km în jurul focarului, care la rândul ei trebuie să fie într-o zonă de supraveghere cu o rază de cel puțin 10 km.
Zona de protecție cuprinde localitătile: Sânmihaiu de Câmpie, La Curte.
Zona de supraveghere: Zoreni, Jimbor, Sălcuța, Fântânele Sîngeorzu-Nou, Bungard, Moruț, Brăteni, Budurleni, Archiud, Stupini, Comlod, Orosfaia, Coșeriu, Delureni, Fântânița, Scoabe, Visuia, Miceștii de Câmpie, Budești-Fânațe,Budești .
Din zona afectată fac parte următoarele fonduri de vânătoare: 2 Dobric, 3 Agrieș, 4 Târlisua, 19 Nepos (parțial), 20 Mintiu, 21 Măgheruș, 32 Sâniacob, 33 Figa, 34 Malin, 1 Negrilești.

2 COMENTARII

  1. DA OARE ACEASTA PESTA, NU-I AFECTEAZA SI PE URSI , crapa-u-ar dr.acului sa crape toti, ca nu mai toti mere in siguranta prin localitati si pe hotar de ei… !

  2. Da-u-ar peste asi-n parlamentul asta romanesc pe care-l avem… poate… poate… vor face cum s-a votat pe vremea d.lui Basescu !

SPUNE-TI PAREREA