În câteva luni, la Colibița se va circula pe drum bun, dintr-un capăt în altul. În această perioadă, se lucrează la consolidarea versanților și se fac câteva lucrări speciale.

Desfășurare mare de forțe pe drumul de la coada lacului Colibița, lot 1 • tronson 2 din #PoartaTransilvaniei.
Se lucrează la consolidarea versanților, lucrări speciale de drenaj de adâncime, lucrări de consolidare cu piloți forați ancorați, respectiv construirea a 3 viaducte cu o lungime totală de 280m.
O lucrare de mare artă care va aduce vizitatorii Colibiței, pe drum bun, dintr-un capăt în altul, în doar câteva luni. Continuăm munca serioasă și proiectele utile comunităților!“, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

2 COMENTARII

  1. Amuuu… daca aceste ” luni ” vor fi din ani diferiti… ce sa-i faci… asta e… ! La noi NIMIC NU ESTE … DACA NU-I ASA !

  2. In urma cu cativa ani , CJ impreuna cu Primăria Bistrița Bârgăului au facut demersuri pentru declararea Colibiței – stațiune de interes local, desi la capitolul turism lucrurile lasă mult de dorit. Colibita a ajuns mai degraba o „statiune de interes personal”.
    Proprietarii de vile din Colibita au ingradit si ce nu-i a lor. Au mers cu gardul pană la oglinda apei luand pană si zona de protectie din jurul lacului. Cel mai grav lucru este insă deversarea dejectilor direct in lac, astfel incat lacul Colibita riscă sa ajungă o imensa latrină. De aceea, trebuie trecut imediat la actiune pentru refacerea zonei de protectie din jurul lacului, care nu presupune cheltuieli din partea CJ, decat o doza de fermitate in aplicarea legii. Odata recuperata zona de protectie de la cei care au ocupat-o abuziv, se va putea trece la amenajarea unor locuri de plajă si de promenadă pe faleza lacului. De asemenea in anii trecuti se discuta că autoritatile judetene negociază achiziția unui teren în zona lacului, pentru amenajarea de campinguri însă pana acum nu s-a facut nimic concret. Degeaba faci drumuri de acces dacă nu rezolvi si celelalte probleme care trenează de ani de zile.

SPUNE-TI PAREREA