Cu toții ne dorim să avem acces la informații, la tot felul de servicii practice, iar internetului asta a făcut. A facilitat creșterea vitezei de propagare a informațiilor, a dezvoltat comunicare între oameni și între companii, a dus la dezvoltarea diferitelor servicii ușor de accesat indiferent de zona de domiciliu.

Când vine vorba de plăți online, metodele pe care le oferiți clienților dvs. pot avea un impact mare asupra succesului dvs. Deoarece popularitatea comerțului electronic a crescut foarte mult în ultimii ani, avantajele plăților digitale nu au fost niciodată atât de atrăgătoare pentru comercianți. A putea accepta plăți online a devenit o condiție prealabilă pentru companiile mari și mici și, odată cu aceasta, importanța sistemelor de plăți electronice a devenit mult mai relevantă.

Plățile online, în special plățile online recurente, formează o parte fundamentală a fluxurilor de venituri ale multor companii. Cu toate acestea, fiecare metodă de plată online are avantaje și dezavantaje distincte. Ceea ce ar putea fi potrivit pentru un tip de produs, serviciu sau piață, poate fi inadecvat pentru altul.

Acesta este un lucru este critic. Multe companii care efectuează plăți recurente sau plăți prin abonament subevaluează semnificația strategică a metodelor de plată online pe care le oferă clienților lor. Modul în care acceptați plata de la clienții dvs. vă afectează nu numai veniturile, ci și creșterea afacerii. Nicio metodă de plată online nu este perfectă în toate cazurile, dar trebuie să le identificați pe cele mai potrivite pentru afacerea pe care o conduceți.

Plățile online sunt plăți care sunt inițiate pe internet pentru bunuri sau servicii achiziționate fie online, fie offline. Metodele comune pentru a facilita acest lucru includ:

  • Debite bancare prin mandat online (denumit adesea Debit direct)
  • Transferuri bancare
  • Tranzacții online cu card de credit sau debit
  • Plăți cu portofel digital (cum ar fi PayPal)

Plățile pot fi unice (de exemplu, tranzacții de comerț electronic, cum ar fi achiziționarea de îmbrăcăminte) sau recurente (de exemplu, abonamente la servicii precum Netflix sau Spotify).

Cum arată procesul exact pentru efectuarea plăților online depinde de metoda de plată în cauză. Sunt, de obicei, implicați mai mulți factori:

  • Clientul
  • Banca clientului (sau altă entitate care deține fondurile cu care clientul plătește – de exemplu, un portofel digital)
  • Compania (adesea denumită „comerciant”)
  • Banca comerciantului
  • Organizații care ajută la autorizarea și procesarea tranzacției, rezultând transferul fondurilor de la client la comerciant

În calitate de retailer care utilizează e-commerce-ul pentru afacerea sa, oferta este disponibilă nu doar pentru cetățenii statului de care site-ul aparține. Cumpărătorii online preferă cumpărăturile transfrontaliere, iar unul dintre principalele avantaje ale plăților digitale este posibilitatea de a vă extinde afacerea.

Plățile online au costuri reduse pentru tranzacții, în comparație cu metodele de plată clasice, în care cumpărătorul trebuie să viziteze un magazin și să plătească acolo sau. Plățile online au loc într-un mediu mult mai automatizat, iar acest lucru se traduce prin costurile reduse de tranzacție.

Securitate sistemului de plată online prezintă riscuri financiare mai mici pentru comerciant, în comparație cu metodele tradiționale, în care vânzătorul poate fi nevoit să verifice integritatea plății în numerar.

Având în vedere rapiditatea cu care tranzacțiile se încheie online, unul dintre avantajele procesării plăților online este că banii cumpărătorului sunt plasați instantaneu în contul cânzătorului. Poate dura doar două sau trei zile pentru ca plățile online să fie compensate. Mai mult, plățile online tind să fie mai strict reglementate.

Dacă sunteți în măsură să acceptați plăți online, puteți să vă dedicați vânzările în domeniul afiliat și să solicitați altor site-uri web și lideri de opinie online să vă prezinte produsele și serviciile cu opțiuni complete de plată online disponibile.

Plata facturilor prin sistemul de plată online răspunde unor nevoi importante, precum cele de reducere a timpului alocat plăţii facturilor, de transparenţă, încredere şi comoditate, fără a solicita vreun efort din partea clientului. Din ce în ce mai furnizori aleg metoda plăților online, datorită modului simplificatși sigur de plată.

De la domeniul utilităţilor, până la cel telecom, există o varietate de facturi ce pot fi achitate online: RCS&RDS, UPC, Enel, EON, Engie, CEZ, Orange sau chiar taxe și impozite. Niciodată nu a fost mai simplă plata tuturor acestor facturi odată, evitând cozile interminabile şi putând să vă efectuaţi cumpărăturile în acelaşi timp şi în același loc.

Un alt beneficiu major al plăților online este că puteți plăti facturile de oriunde din lume. Nu trebuie să vă prezentați la un punct de plată situat în țara unde este emisă factura. Puteți să scăpați de grija plăților atunci când vă aflați într-un city break la Paris sau când savurați un cocktail pe o insula exotică.

Dacă practicați jocuri de noroc în România, să știți că puteți alimenta online contul de jucător și, totodată, puteți să extrageți câștigurile direct în contul personal bancar. Unul dintre principalele avantaje este că puteți găsi multe metode de plată. De exemplu, la 888 Casino veți găsi metoda de plată care vi se potrivește cel mai bine.

Dacă vă place să achiziționați produse online, majoritatea magazinelor online ale retailer-ilor acceptă plata online. Va puteți cumpăra haine, încălțaminte, accesorii, electrocasnice sau bunuri pentru casă de la Zara, H&M, Addidas, Altex, Media Galaxy, IKEA, aceștia fiind doar o mica parte a celor care accepta plata online.

Dacă sunteți pasionați de citit, atât Elefant.ro, dar și Cărturești acceptă plata online. Este atât de simplu să îți pui în coș cărțile preferate, să prinzi cele mai bune oferte și reduceri, să completezi adresa de livrare, sa pui cardul și să te bucuri de lecturile preferate. De asemenea, tot cu ajutorul plății online poți cumpăra bilete la cinema, poți da comandă de mâncare sau, de ce nu, poți achiziționa vacanța visurilor tale.

În concluzie, putem spune că plata online e una dintre cele mai commode metode de platăexistente, existența acestora în mediul virtual reprezentând un mare plus pentru toți. Totuși, trebuie să ținem cont că nu este un proces perfect, putem întâmpina și probleme, cât despre experiențe, fiecare are propriile așteptări și satisfacții.

 

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA