Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a avut astăzi, la Ministerul Transporturilor, o discuție cu directorul general al CFR Infrastructură, Ioan Pintea, căruia i-a prezentat „situația critică de la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga din Bistrița, unde, la orele de vârf, se formează ambuteiaje, fiind neapărat necesară executarea cât mai urgentă a lucrărilor pentru semnalizarea acustică și luminoasă“.

„Aceasta cu atât mai mult cu cât Primăria a executat lucrarea de montare a dalelor elastice, iar banii pentru sistemul acustic și luminos (peste 1 milion de lei) au fost virați deja in contul CFR“, a precizat Ioan Turc.

Primarul a primit răspunsul că Ministerul Transporturilor organizează licitații, la care pot participa puține firme specializate.

„A doua chestiune discutată s-a referit la starea deplorabilă a căii ferate între Bistrița și Bistrița Bârgăului, trenurile fiind obligate să circule pe această relație cu o viteză foarte mică. Am insistat pentru rezolvarea acestei probleme întrucât, pe Valea Bărgăului, DN 17 în direcția Bistrița este, de asemenea, supraaglomerat la orele de vârf, trenul reprezentând o soluție alternativă pentru o parte dintre oamenii care fac naveta.
Interlocutorul m-a asigurat că problemele semnalate vor fi rezolvate în cel mai scurt timp posibil. În ce privește instalarea sistemului de semnalizare acustică și luminoasă, Ministerul Transporturilor organizează licitații, la care pot participa puține firme specializate, dar totul e în grafic. Referitor la calitatea căii ferate, sunt prevăzute deja intervenții prin înlocuirea a 750 de traverse, plus alte lucrări care să permită creșterea vitezei de deplasare a trenurilor pe tronsonul feroviar amintit“, a mai transmis Ioan Turc.

1 COMENTARIU

  1. Vedeti-va de treaba domnilor ca aceasta cale ferata ar trebui inchisa si reabilitata prin fonduri europene, complet . Cu 750 de traverse nu se rezolva nimic … Veniti la Casa Agronomului sau Avicola si vedeti cum se leagana garnitura de tren cand trece, de parca amu…amu de ” imburda ” … ca barca pe valuri… buloanele de la traverse joaca si te miri ca efectiv trenul mai poate circula …

SPUNE-TI PAREREA