Un bărbat în vârstă de 73 de ani a pus pe jar autoritățile și a blocat complet circulația în zona Piața Petru Rareș din Bistrița. Acesta a parcat mașina în fața palatului Administrativ, afișând în prabriz cartoane pe care scria GREVA FOAMEI, dar și niște numere de dosare. Înarmat cu un cuțit și cu o butelie conectată cu un cablu, bărbatul s-a încuiat în mașină și a amenințat că își puen capăt zilelor. Zona a fost împânzită de jandarmi, poliție, pompieri și echipaje medicale.

Bărbatul este cunoscut pentru numeroasele audiențe pe care le-a solicitat de-a lungul anului, la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. Problemele lui ar porni de la o neînțelegere mai veche privind împroprietărirea cu un teren în comuna Cetate. Acesta a câștigat în instanță 6 hecatre de teren, dar nu este mulțumit de amplasamentul pe care la- primit. Pe de altă parte, autoritățile susțin că el nu are acte deoveditoare pentru amplasamentul pe care îl pretinde. Bărbatul și-a pierdut răbdarea, considerând că instituțiile la care a apelat nu i-au făcut dreptate.

El a stat în mașină câteva ore bune, timp în care circulația s-a desfășurat cu dificultate pe strada Republicii, fiind deviată pe strada Barnu Ștefănescu Delavrancea. Nici pietonii nu au putut traversa prin fața Prefecturii.
Pe tot parcursul șederii sale în mașină, s-au purtat negocieri de către mai multe persoane abilitate, care au încercat să-l convingă să renunțe la idee.

„În cursul zilei de azi, polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Bistrița au fost sesizați de către un cetățean care amenința că se sinucide.La fața locului au fost dirijate imediat mai multe echipaje de la Ordine Publică și Rutieră care au asigurat și delimitat perimetrul și au evacuat autovehiculele din apropiere. În zonă au fost direcționate echipe de jandarmi, precum și echipaje medicale.

Totodată, a intervenit la fața locului o echipă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, iar un negociator din cadrul aceluiași serviciu poartă discuții cu persoana în cauză, un bărbat de 73 de ani din Bistrița Bârgăului“, a transmis IPJ BN, într-o informare.

În cele din urmă, bărbatul a fost scos din mașină și a fost preluat de către un echipaj SMURD. Butelia a fost îndepărtată din autoturism iar mașina a fost verificată de către pompieri.

 

„Polițiștii au procedat la pătrunderea în autoturism, imobilizarea persoanei și înlăturarea pericolului.
În cauză a fost întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și tentativă la distrugere iar în funcție de probatoriul administrat vor fi luate măsurile legale“, a mai transmis poliția.

SPUNE-TI PAREREA