Capela morturară din comuna Lechința, satul Vermeș, a fost sfințită în după-amiaza zilei de 6 iunie, de către Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Cu această ocazie, primarului comunei Lechința, Romeo Daniel Florian, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni.

În Duminica a 6-a după Paști, 6 iunie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, i-a vizitat pe credincioșii din Parohia Vermeș, Protopopiatul Beclean.
În după-amiaza zilei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat slujba de binecuvântare a noii Capele mortuare din localitate.
Cu acest prilej, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului i-a felicitat pe toți cei care s-au implicat în construirea edificiului și a subliniat grija și preocuparea de felul în care trebuie să îi înmormântăm pe cei adormiți.
Capela a fost ridicată cu sprijinul Primăriei Lechința, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Vermeș.
Astfel, în semn de apreciere și recunoștință, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict i-a oferit primarului comunei Lechința, Romeo Daniel Florian, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, iar parohului din Vermeș, preotului Paul-Valer Ziman, i-a acordat o diplomă de aleasă cinstire“, a transmis Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

SPUNE-TI PAREREA