Un atelier de reciclare a hainelor care nu mai sunt în tend va avea loc azi, de la ora 13.00, în parcul Municipal din Bistrița. Activitatea face parte dintr-o serie de acțiuni de RECICLARE ȘI UPCYCLING, realizate cu prilejul zilei de 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului.

„Cu ajutorul voluntarilor Art Mirror, hainele care în mod normal ar ajunge la gunoi deoarece nu mai sunt în trend, sau sunt deteriorate, pot primi o a doua șansă. În cadrul atelierului vom pune la dispoziție câteva tricouri, însă vă încurajăm să aduceți propria piesă vestimentară pe care să o reciclați.
Pentru decorare se vor folosi culori speciale pentru textil cu uscare la rece, hârtie de copt, fier de călcat, markere speciale pentru textile, pigmenți pentru textile, pensule, șabloane tematice din hârtie, spray-uri colorate, înălbitor. În funcție de material, voluntarii vă vor propune tehnica picturii și modalitatea de reciclare. În paralel se vor face și demonstrații de cum poți recicla hârtia chiar la tine acasă“, au detaliat organizatorii.

5 iunie, Ziua Mondială a Mediului. Arta reciclării la Bistrița, în trei zile de expoziții și ateliere

SPUNE-TI PAREREA