Serurile au o mulțime de proprietăți benefice pentru ten – hidratează, hrănesc, combat acneea, pigmentarea, modificările pielii legate de vârstă și au un efect exfoliant. Acestea au o compoziție concentrată de ingrediente active pentru rezolvarea unei probleme specifice a pielii, a căror scop principal este de a pătrunde direct în celulele epidermei, oferind cea mai bună și eficientă îngrijire.
Tipuri de ser
Există mai multe tipuri de ser, care îndeplinesc anumite funcții:
- Hidratant – destinat pentru pielea deshidratată și sensibilă, având proprietatea, totodată, și să calmeze instantaneu pielea iritată. Principalele ingrediente ale acestui ser sunt acidul hialuronic, glicerina și butilen glicolul. Remediul poate fi folosit dimineața și seara.
- Nutritiv – conceput pentru a hrăni epiderma, cu diverse ingrediente nutritive.
- Regenerant – destinat pentru regenerarea și reînnoirea celulelor.
- Liniștitor – potrivit pentru proprietarii de piele sensibilă. Compoziția unui astfel de ser https://makeup.ro/categorys/251127/ trebuie să includă: alantoină, niacinamidă, neurosensină, extracte din plante (mușețel).
- Exfoliant – conceput pentru a îndepărta particulele moarte ale pielii. Principalele ingrediente sunt acizii: lactic, salicilic și glicolic. Astfel de produs trebuie folosit seara.
- Anti-îmbătrânire – conceput pentru a reduce ridurile și pentru a crește tonusul epidermei. De cele mai multe ori la formula acestuia se adaugă retinol în concentrații mari, antioxidanți, vitamina C, ceramide și peptide. Serurile care conțin retinol se folosesc doar seara.
Aplicarea corectă a serului de față
Mai întâi de toate se curăță bine fața, apoi se aplică tonerul pentru a restabili echilibrul hidrolipidic al pielii, după care se aplică serul. Deoarece este un produs concentrat, este necesar să se utilizeze o cantitate mică – de la o picătură până la cinci picături. Asigurați-vă că citiți instrucțiunile înainte de utilizare!
Pot fi folosite simultan mai multe seruri, dar trebuie să luați în considerare o serie de factori:
- primul produs aplicat va pătrunde cel mai bine în celulele pielii;
- serurile trebuie combinate între ele;
- nu utilizați simultan seruri cu componente care pot provoca iritații (retinoizi, vitamina C, acizi).
Aplicați serul pe vârfurile degetelor și distribuiți uniform pe față, cu mișcări ușoare de tapotare. Dacă serul are o consistență densă, atunci mai întâi frecați-l cu vârful degetelor pentru a îl încălzi, apoi aplicați uniform pe față. Așteptați 5-10 minute pentru ca serul să fie complet absorbit în piele, înainte de a aplica crema. Cel mai bine este să utilizați serul și crema din aceeași linie, astfel încât efectul va fi vizibil mult mai repede și va dura mai mult timp.
Pentru un ten sănătos, bine îngrijit și radiant, includeți în rutina zilnică de îngrijire a pielii – serul de față.