Jandarmii montani Rodna efectuează, în această perioadă, acțiuni de patrulare pe traseul care duce la Poiana cu Narcise de pe Vf. Saca din Munții Rodnei.

Conform unui comunicat al jandarmeriei, narcisele au început să înflorească pe Vf. Saca, iar la sfârșitul acestei săptămâni unii turiști au ales să parcurgă traseul până sus în poiană, la 1.600 m altitudine.
Jandarmii montani din Rodna efectuează patrulări pe traseu alături de rangerii Parcului Național Munții Rodnei, pentru a fi la dispoziţia turiştilor cu sfaturi privind modul de comportare pe timpul excursiilor în această zonă.
Jandarmii montani din Rodna, informează faptul că narcisele nu se află încă în perioada de maximă înflorire ca urmare zilele următoare ar putea crește afluxul de turiști.
Poiana cu Narcise este situată într-o arie protejată de lege, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină.

Informaţii suplimentare

Rezervaţia naturală aflată în Munţii Rodnei, are o suprafață de 5 ha şi reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius), protejată de lege, pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1.600 m, într-o asociaţie dominată de Barba Ursului.

Pe muntele Saca, din masivul cristalin al Rodnei, se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situat la 8 km de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai accesibile: prima urcă spre vest spre Dealul Popii iar a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la Vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului.

SPUNE-TI PAREREA