Trei funcționari publici din primăria Bistrița, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de natură economică, au fost prezentați azi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Față de persoanele în cauză, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, se arată într-un comunicat al IPJ BN.

Este vorba de Floare Gaftone, secretarul general al Primăriei Bistrița, Monica Pop, arhitectul șef, și Monica Szucs, funcționară la urbanism.
Cele trei au fost reținute ieri pentru 24 de ore de către Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud.

Reamintim că 7 percheziții domiciliare, dar și în Primăria Bistrița, au avut loc săptămâna aceasta în cadrul unui dosar în care s-au adunat mai multe acuzații: constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și influențarea declarațiilor.

S-au efectuat percheziții domiciliare la Floare Gaftone (seretarul municipiului), Monica Pop (arhitectul șef), Sabina Malaicu Pop, Monica Szucs, consilieri superiori la Urbanism, Dumitru Cincea, directorul executiv al Direcției Juridice și la arhitectul Ștefan Tamaș, fost șef al Seriviciului Urbanism.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri și documente, laptopuri, unități de calcul, precum și suporturi optice și de stocare a datelor. Totodată, au fost ridicați, în vederea indisponibilizării și recuperării prejudiciului, 42.320 de euro și 24.550 de lei“, se arată într-un comunicat al IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA