Foto cu caracter ilustrativ

Patru angajați ai unui azil de bătrâni din Susenii Bârgăului au fost prezentați magistraților care au dispus măsura arestului la domiciliu a unui bărbat și cea a controlului judiciar pentru 60 de zile a trei femei. Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud.

Reamintim că, în cursul zilei de miercuri, patru angajați ai unui azil de bătrâni de pe Valea Bârgăului au fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, fiind acuzați de ucidere din culpă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații și sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.

„În urma probatoriului administrat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale într-un dosar penal deschis inițial pentru ucidere din culpă, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a patru cadre medicale, angajați ai unui azil de bătrâni de pe Valea Bârgăului.

La data de 19 mai, polițiștii de la investigații criminale au descins la unitatea de asistență medico-socială în cauză, fiind descoperite și ridicate mai multe înscrisuri care ar fi fost întocmite în fals. Totodată, pentru clarificarea cauzei, au fost conduse la audieri 12 persoane, angajați ai azilului.

Astfel, din investigațiile efectuate, a reieșit faptul că, în anul 2016, un bărbat de 57 de ani din Tiha Bârgăului, împreună cu trei femei, cu vârste cuprinse între 36-44 de ani, din localitățile Prundu Bârgăului și Josenii Bârgăului, sub diferite participații, ar fi falsificat mai multe documente medicale necesare clarificării cauzei decesului unui bărbat de 75 de ani, internat în respectivul azil și care a decedat în luna mai 2016.C ercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații și sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.

În cursul zilei de joi, cele patru persoane vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea arestării preventive”, se arată în comunicatul IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA