Sursa foto: bistriteanul.ro

Șapte percheziții domiciliare, dar și în Primăria Bistrița, au avut loc ieri în cadrul unui dosar în care s-au adunat mai multe acuzații: constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și influențarea declarațiilor.

S-au efectuat percheziții domiciliare la Floare Gaftone (seretarul municipiului), Monica Pop (arhitectul șef), Sabina Malaicu Pop, Monica Szucs, consilieri superiori la Urbanism, Dumitru Cincea, directorul executiv al Direcției Juridice și la arhitectul Ștefan Tamaș, fost șef al Seriviciului Urbanism.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri și documente, laptopuri, unități de calcul, precum și suporturi optice și de stocare a datelor. Totodată, au fost ridicați, în vederea indisponibilizării și recuperării prejudiciului, 42.320 de euro și 24.550 de lei“, se arată într-un comunicat al IPJ BN transmis azi.

De asemenea, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, pentru audieri.

Având în vedere complexitatea cauzei, activitățile în cadrul dosarului penal vor continua și în cursul zilei de astăzi.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

1 COMENTARIU

  1. Nici un ” ulcior ” , nu merge la ” apa „… pe vecii vecilor … si-ntr-o zi… ori ” crapa, ori se sparge ” efectiv ! Vedeti cum orice ” nanas „… are ” nanasul sau ” ?

SPUNE-TI PAREREA