Familia Frim din Bistrița, revenită din Irlanda de circa un an, a fost premiată de către Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, pentru spirit civic. Părinții, împreunp cu cei șapte copii se „înarmează“ la fiecare final de săptămână cu saci și mănuși, pentru a strânge gunoaiele aruncate în natură, în diverse zone din preajma orașului. Ei au curățat, la mijlocul lunii mai, gunoaie aruncate pe Dealul Târgului.

„În week-end-uri, familia Frim face altceva față de alte familii care probabil ies la picnic. Ei, cu toții, adună gunoaie aruncate de alții, ei ecologizează județul. E frumos gestul lor. Le-am pregătit și un mic cadou din partea Instituției Prefectului”, a spus prefectul Stelian Dolha.

Nicu Frim, capul familiei, a subliniat cât de important este ca oamenii obișnuiți să se implice în astfeld e acțiuni și să nu aștepte tot timpul reacția autorităților.

„Când am plecat din România am lăsat gunoaiele aici, după 30 de ani ne-am întors și erau tot acolo. E frumoasă România, chiar e frumoasă, și nu trebuie să asteptăm de la nimeni, trebuie să punem fiecare mâna la curățenie”, a spus Nicu Frim.

SPUNE-TI PAREREA